Altenawijkfeesten

De werken aan de Edegemsesteenweg zijn voltooid en dat moet gevierd worden! Op pinkstermaandag ben je van harte uitgenodigd op het vernieuwde speelplein/parkje halverwege de Edegemsesteenweg voor de officiële opening en bijhorende receptie met bubbels en live muziek tussen 16 u. en 18 u., aangeboden door Gemeente Kontich. Wijkwerking Altenawijk zet hier graag haar schouders onder en krijgt hierbij de steun van VTI Kontich. We combineren de inhuldiging met de Altenawijkfeesten (die dit jaar dus niet op ’t Altenaweike zullen plaatsvinden).


Vanaf 16.30 u. kan je terecht bij Frituur Altena voor een knapperige friet of snack die je ter plaatse kan opeten. Er wordt gezorgd voor tafels en stoelen. Aan Bar Altegaar van Wijkwerking Altenawijk vind je een bijpassende, zelfgemaakte ‘salad in a jar’ – lekker en gezond! En dorst zal je er ook niet lijden.

De kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin en op het springkasteel. Speel zeker ook een spelletje ‘wc-golf’, geschikt voor jong en oud. Vergelijk het met minigolf maar dan met wc-borstels werpen. Enkele ‘holes’ werden voor deze gelegenheid door het VTI ontworpen. Deelname is gratis. Meld je ter plekke aan bij ’t Wawavanneke.

Iedereen is van harte welkom! We hopen zoveel mogelijk mensen van de Edegemsesteenweg te mogen verwelkomen, maar ook van de naburige straten en de rest van de Atlenawijk.

Tot binnenkort en breng je buren mee!

Deze wijkfeesten werden  mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van

de-vocht_logo


In 2018 sloegen we de wijkfeesten een keertje over omdat we in het najaar het mega-evenement Sprookjespark Altena organiseerden.

Dit was editie 2017:

Komt dat zien! Jawel, we werpen met echte WC-potten. Niet voor mietjes… Waag zeker je kans! Supporters zijn uiteraard ook welkom.

N.B.: deze WC-potten zijn ongebruikt en dus 100% hygiënisch. Ze werden echter afgekeurd voor de verkoop wegens fabricagefouten of lichte schade.

Wie wordt dit jaar Kontichs kampioen WC-werpen? En welke vrouw krijgt de titel WC-madam van Kontich?

RHENEN - Prins Willem-Alexander doet mee aan het traditionele wc-pot gooien tijdens Koninginnedag in Rhenen. De koninklijke familie viert de nationale feestdag dit jaar in Rhenen en Veenendaal. ANP ROYAL IMAGES ROBIN UTRECHT

zo gaat het er aan toe bij onze noorderburen

Het zal je niet verbazen dat deze traditie komt overgewaaid van onze Noorderburen. Hier zie je Koning Willem-Alexander aan het werk op Koninginnedag, toen hij nog een prins was.

Praktisch:

 • Vooraf inschrijven is niet nodig.
 • Deelnemers verklaren akkoord te gaan dat ze werpen op eigen risico.
 • Meerdere worpen per persoon zijn mogelijk. Kandidaten die nog niet geworpen hebben, krijgen voorrang.
 • Er mag enkel onderhands en rechtlijnig geworpen worden.
  Een draaibeweging zoals bij het discuswerpen is om veiligheidsredenen niet toegelaten.
 • De afstand van de werplijn tot de dichtstbijzijnde afdruk op de werpbaan wordt gemeten. De werplijn mag niet overschreden worden tijdens de worp.

 


Sumoworstelen

Verkleed je als sumoworstelaar en vind iemand die het tegen jou wil opnemen. Sumoworstelen is duwen en trekken totdat je tegenstander erbij neervalt. Met 2 personen betreedt je de mat en start je met de bekende Japanse sumogroet.

Op het startsignaal gaat de wedstrijd van start en moeten de deelnemers elkaar van de mat af duwen voor een half punt of omgooien voor een heel punt. Tot slot mag de winnaar van de match een overwinningsjump op de verliezer maken.

Een partijtje sumoworstelen vergt veel van de conditie en van de lachspieren van de toeschouwers, dus houd je camera klaar!

Deelnemers moeten min. 1,35 m lang zijn.


 

Speeltuin Altena

speeltuin

Speeltuin Altena van weleer nabouwen is niet haalbaar. Het zal dus een mini Speeltuin Altena worden waar de kleinere kinderen zich in kunnen uitleven. Er komt een groot springkasteel.

Reglement springkasteel:

 • Wijkwerking Altenawijk kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen of andere schadelijke gevolgen die zouden voortvloeien uit het gebruik van het springkasteel. De bijgevoegde gebruiksaanwijzing dient strikt nageleefd te worden.
 • De minimale leeftijd is 2 jaar. De maximumleeftijd is 10 jaar.
 • Maximum 10 kinderen gelijktijdig.
 • Het gebruik van het springkasteel is alleen toegestaan onder toezicht van een volwassen persoon.
 • Het gebruik van voedsel en drinken in het springkasteel is verboden.
 • Schoeisel, scherpe voorwerpen, juwelen en hete voorwerpen zijn verboden.
 • Bij storm, hevige wind of hevige regen het kasteel plat laten en blower wegnemen.
 • Bij stroomuitval of drukverlies het springkasteel ontruimen.
 • Het is verboden op de buitenwanden te klimmen.
 • Het gebruik van water, zand, modder en andere is verboden in het springkasteel.

Dranken en snacks zijn doorlopend te verkrijgen. Kom zeker ook een frietje steken bij de Fritremork. Hamburgers en hotdogs zijn ook verkrijgbaar. Inschrijven is dit jaar niet nodig.


Junior Discobar Altena

hip-hop-dancers-kids

In aanloop naar de fuif draaien we de hipste hits voor onze jeugd.
Jullie mogen de dansvloer voorverwarmen! Kom jij ook je coolste moves tonen?

gratis inkom
zaterdag 24 juni
van +/- 19.30 u. tot +/- 21 u.
VNJ-lokaal, Altenastraat 30


 

AltenawijkFUIF!

We sluiten de avond af met een fuif met dj Steve Wils. Ambiance verzekerd! De inkom voor de fuif is gratis, dranken zijn te verkrijgen aan democratische prijzen.

Mobiliseer alvast je vrienden en blokkeer je agenda!

Via deze weg verontschuldigen we ons bij de buren van het VNJ-lokaal voor eventuele overlast, die we zullen trachten te beperken. Kom gerust mee een glaasje drinken of een danske placeren.

Dus: zaterdag 4 juni vanaf 21 u., in het lokaal van de jeugdbeweging, Altenastraat nr. 30.

 


Historiek

De Altenawijkfeesten van weleer waren zeer populair, zelfs tot buiten de wijkgrenzen. Op deze pagina kan je alvast wat herinneringen ophalen.

Ziehier enkele sfeerbeelden van de wijkfeesten in de zeventiger jaren in en rond de grote tent op de pleinen van het VNJ in de Altenastraat.

Wijkfeesten seventies (1) Wijkfeesten seventies (12) Wijkfeesten seventies (11) Wijkfeesten seventies (10) Wijkfeesten seventies (2) Wijkfeesten seventies (9)
Wijkfeesten seventies (7) Wijkfeesten seventies (6) Wijkfeesten seventies (5) Wijkfeesten seventies (8) Wijkfeesten seventies (4) Wijkfeesten seventies (3)

Wijkfeesten seventies, foto’s op Flickr.

En zo zag de affiche eruit in 1984:

Aankondiging Altena-wijkkermis in het Alternatiefje van september 1984

De laatste jaren stonden de Altenawijkfeesten op een lager pitje.
In sommige straten bleef men echter niet bij de pakken zitten en werden enkele zeer gezellige straatfeesten georganiseerd zoals o.a. in de Bochtstraat, de Antwerpsesteenweg, de Biesaard, de Pieter Potlaan, de Mina Telghuislaan, …

De Bochtstraatfeesten

Bochtstraatfeesten 2011 (4) Bochtstraatfeesten 2011 (3) Bochtstraatfeesten 2011 (2) Bochtstraatfeesten 2011 (1)

Bochtstraatfeesten, foto’s op Flickr.

Eén maal per jaar – in de zomer – wordt de straat afgesloten, wordt de barbecue aangestoken. Met een glaasje cava e wordt er gezellig gekeuveld met de buren. De kinderen maken veel plezier op het springkasteel en kunnen ongehinderd op straat spelen.
Nieuwe bewoners worden verwelkomd en van de verhuizers wordt afscheid genomen en dit, niet zonder een traantje weg te pinken.
De ambiance komt helemaal op zijn hoogtepunt wanneer enkele Bochtstraters hun muziekinstrument ter hand nemen en er een spontaan optreden ontstaat. En zo zijn “The Bochtstreetboys” geboren!

Biesaardfeesten

Het is intussen weer enkele jaartjes geleden dat de Biesaardiens hun straatfeest organiseerden.

Biesaardfeesten (1)

biesaardfeest 2011 september2011_012 september2011_038 september2011_053 Biesaardfeesten

Ook hier werd een grote tent en een “luchtkasteel” ingeschakeld. Stoep(straat)krijt, fietsen, skateboards, speelgoed, enz… werden uitgehaald. Er was zelfs een optreden door volksdansgroep ’t Repelsteeltje. Er werd gezongen en gedanst en er werd genoten van een overheerlijke barbecue, uiteraard aangevuld met de nodige aangepaste drankjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s