De Reus

home – tickets – sponsorsde Reus – editie 2013 – contact

Special guest: de Reus van Kontich

We hebben het al eens lief aan Contios gevraagd en jawel, hij is bereid om nog eens naar het Altenapark te komen tijdens Sprookjespark Altena. Hij is natuurlijk ook benieuwd om te zien hoe dat vernieuwde landhuis en park er zullen uitzien na de veranderingen. De reus deed beroep op de Kontichse verenigingen en klassen van middelbare scholen om een verhaal in te sturen. Op die manier namen ze deel aan de wedstrijd “de verhalenbrouwerij”.

En de winnaar is… 4 Industriële Wetenschappen van het VTI! Proficiat! Onze 6 meter hoge gigant, Contios, mocht weer even de benen strekken op 27 januari op het Sint-Jansplein in het kader van de Verhalenbrouwerij, een project van de werkgroep Reuzenplan. Jongeren van Kontichse scholen werden uitgedaagd om een verhaal te schrijven met de reus Contios in de hoofdrol. Schrijver Jeroen Olyslaegers, peter van dit project, was eveneens van de partij voor de prijsuitreiking.
Drie Kontichse middelbare scholen deden mee aan het project. Olyslaegers en een samengesteld leescomité kozen vervolgens het winnende werk. 4 Industriële Wetenschappen van het VTI mocht zichzelf de winnaar noemen en kreeg de wisseltrofee ‘de Gouden Reus’ in handen. Zij schreven het verhaal ‘Contios en de heks bij de vervloekte boom’. De tweede prijs was voor de middelbare graad Woord van de Academie van Kontich.
Dit jaar wordt er door de werkgroep Reuzenplan en Jeroen Olyslaegers met dit verhaal een voorstelling gemaakt die vertoond zal worden op 22 september 2018 tijdens Sprookjespark Altena in het Altenapark. Wij zijn alvast benieuwd! Jij ook?