Sprookjespark

Oproep van de Reus van Kontich

We hebben het al eens lief aan Contios gevraagd en jawel, hij is bereid om volgend jaar nog eens naar het Altenapark te komen tijdens Sprookjespark Altena. Hij is natuurlijk ook benieuwd om te zien hoe dat vernieuwde landhuis en park er zullen uitzien na de veranderingen. Er is echter één probleempje: de reus is nog op zoek naar een boeiend verhaal. En daar kunnen jullie bij helpen: alle Kontichse verenigingen, klassen van middelbare scholen of wijkcomités kunnen hun verhaal insturen. Op die manier nemen ze deel aan de wedstrijd “de verhalenbrouwerij”.  Niemand minder dan schrijver Jeroen Olyslaegers (met Kontichse roots) zal dan de laatste hand aan het verhaal leggen.

Wie kan er deelnemen?

 1. Enkel groepen die hun vestiging in Kontich hebben, komen in aanmerking.
 2. Wij spitsen ons toe op de klassen van de middelbare scholen, wijkcomités en verenigingen.

Afspraken rond het verhaal

Praktisch:

De bevestiging van deelname moet binnen zijn vóór 31 mei 2017.

Het verhaal moet uitgewerkt zijn vóór einde november 2017 en bezorgd worden aan de werkgroep REUZENPLAN: brunostappaerts@hotmail.com.

Het evenement (een avondvoorstelling) zal plaatshebben in het Altenapark van Kontich op 22 september 2018 en heeft een tijdsduur van maximaal 60 minuten.

Inhoudelijk:

 1. Het scenario moet zo gedetailleerd mogelijk worden uitgewerkt (zonder dialogen) rekening houdend met volgende essentiële elementen:
 • De hoofdacteur is uiteraard onze reus Contios, van zijn eigenheid mag niet worden afgeweken. In dit document lees je alles wat je moet weten over Contios.
 • Interactie met het publiek en het gebruik van de naam Kontich zijn verplicht.
 • Keltische gebruiken, geïntegreerd in het verhaal, moeten historisch correct zijn. Professor Herman Clerinx en het internet kunnen hierbij assistentie verlenen: clerinx@telenet.be.
 • Het gebruik maken van opvallende gebeurtenissen uit vroegere of recente geschiedenis van Kontich of Altena is een pluspunt.
 • Informatie is mogelijk bij frankhellemans@msn.com van de Heemkundekring Kontich of bij Diederik Vranken altenawijk@gmail.com.
 • Voor wat de tegenspelers van de reus betreft rekenen wij op jullie ongebreidelde verbeelding, gebruik makend van de omgeving (Altenapark) waarin het verhaal zich afspeelt (gebouwen, natuur, de vijver) en van acteurs en figuren die heksen, kobolden of andere rare wezens vertolken.
 • De vormgeving van de gebruikte figuren is gebaseerd op het werk van Roger Titely. Deze vormen maken de creatieve medewerking mogelijk van Kontichse verenigingen en scholen.
 • Ideeën in verband met techniek, dans, zang, muziek en belichting zijn een pluspunt. Houd er rekening mee dat alle acts zichtbaar moeten zijn voor het publiek (gebruik van podia, stellingen, het gebouw etc.)
 • Humor en spanning maken steeds integraal deel uit van onze verhalen.
 • Het verhaal heeft een positief einde en werkt gemeenschapvormend.
 1. De definitieve beoordeling, verfijning en uitwerking van het verhaal zal gebeuren door de peter van onze reus, auteur Jeroen Olyslaegers. Aanpassingen gebeuren in overleg en in functie van het budget, de beschikbaarheid van acteurs, dansers, techniekers, muzikanten en andere disciplines.
 2. De winnende klas ontvangt de wisselprijs ‘de Gouden Reus’ uit de handen van Jeroen Olyslaegers gekoppeld aan een klasbezoek ( in overleg). De tweede prijs is de ‘Bronzen Reus’. Alle deelnemers en de winnaars van deze uitdaging worden gehuldigd en vermeld in kranten en tijdschriften.

VEEL SUCCES!
Werkgroep REUZENplan, Kontich

 

Sprookjespark-affiche-08.13.03

Affiche Sprookjespark Altena

Sprookjespark_spandoek

Spandoek Sprookjespark Altena

PLATTEGROND sep18

Er was eens…

… een prachtig park in Kontich, het Altenapark genaamd.
Op zaterdagnamiddag 12 oktober 2013 zal het omgetoverd worden tot een fabelachtig sprookjespark. Laat je onderdompelen in de magische sfeer van fabeltjesland en ontmoet je sprookjeshelden in levenden lijve.

Verspreid over het Altenadomein worden de leukste sprookjes gebracht door enthousiaste acteurs, vertellers, dansers, muzikanten en figuranten. Je zal ogen tekort komen! En wie weet, komt er die dag ook heel hoog bezoek!

Trek je zevenmijlslaarzen aan en volg het spoor van kruimeltjes, maar trap niet op de kaboutertjes en wees niet bang voor de roze wolf! Eet je buikje rond aan de verrukkelijke trollendrollen, snoep feeënhaar naar hartenlust, neem een hap van een sappig rood appeltje of zet je tanden in het peperkoeken huizeke.

Dit wil je voor geen geld missen, dus noteer deze datum nu al in je agenda. Sprookjespark Altena is gratis toegankelijk voor jong en oud. De ideale uitstap voor de hele familie. Kom voor alle zekerheid verkleed als je favoriete sprookjesfiguur, zo niet word je misschien omgetoverd in een kikker!

facebook elfjeWord fan van Sprookjespark Altena op Facebook en blijf zo op de hoogte: www.facebook.com/sprookjespark.

50jaar

Dit is een organisatie van Wijkwerking Altenawijk naar aanleiding van 50 jaar Altenawijk, in samenwerking met tal van verenigingen en scholen uit Kontich en omstreken en met de steun van het gemeentebestuur van Kontich en de cultuurdienst. De coördinatie gebeurt door Britta Coppens en Diederik Vranken.

Heb je nog een attribuut, kostuum of decorstuk liggen dat in ons sprookjespark past of als wil je figureren, acteren, regisseren, maquilleren of wat dan ook – individueel of met je vereniging – laat het ons dan zeker weten!

klusdag

Zaterdag 31 augustus vanaf 13 u.: voorbereidende knutselnamiddag voor Sprookjespark Altena op “de wei” t.h.v. Altenastraat 30. Jij klust toch ook?

Deze verenigingen/organisaties/scholen zijn alvast van de partij:

mw-waw

mw-WiK2

mw-repel

 mw-sparta

Contios sprookjespark

mw-vnj

mw-starlight

mw-VTIk

mw-altenaschool

mw-harmonie

mw-circotopia

Met de steun van gemeentebestuur Kontich en de cultuurdienst.
mw-gemeentebestuur2

Nog … keer slapen en het is zover!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s