Sprookjespark

Op dinsdag 17 april om 20 u. – dat is na de paasvakantie – organiseert Wijkwerking Altenawijk een infovergadering over het sprookjespark voor alle geïnteresseerde medewerkers. Daar lichten we toe wat verwacht wordt van de meewerkende verenigingen of individuele medewerkers. Het zou fijn zijn als van elke meewerkende vereniging minstens één vertegenwoordiger aanwezig is.
Wil je ook graag eens komen luisteren of zit je met een vraag, of twijfel je nog om mee te werken dan ben je meer dan welkom op 17 april in het VNJ-heem, Altenastraat 30, Kontich. Inschrijven is niet nodig, maar een seintje via altenawijk@gmail.com wordt zeker geapprecieerd.

Er was eens…

… een prachtig park in Kontich, het Altenapark genaamd. Op zaterdag 22 september 2018 zal het park omgetoverd worden tot een fabelachtig sprookjespark. Noteer het ‘met stip’ in je agenda!
In oktober 2013 vond de eerste editie plaats in het feestjaar naar aanleiding van 50 jaar Altenawijk.

We verwelkomen jullie vanaf 14 u.
facebook elfjeKaarten zullen verkocht worden in voorverkoop (€ 3 per persoon) in de loop van het jaar 2018.  Hou deze pagina in de gaten en ook de Facebookpagina van Sprookjespark Altena: www.facebook.com/sprookjespark.

Laat je onderdompelen in de magische sfeer van fabeltjesland en ontmoet je sprookjeshelden in levenden lijve. Verspreid over het Altenadomein worden de leukste sprookjes gebracht door enthousiaste acteurs, vertellers, dansers, muzikanten en figuranten. Je zal ogen tekort komen! Op de verschillende hoofdpodia worden sprookjes gebracht die telkens herhaald worden. Je schuift door van podium tot podium.
Als intermezzo staat Contios, de Reus van Kontich op het programma.

Trek je zevenmijlslaarzen aan en volg het spoor van kruimeltjes, maar trap niet op de kaboutertjes en wees niet bang voor de boze wolf! Eet je buikje rond aan de verrukkelijke trollendrollen, snoep feeënhaar naar hartenlust, neem een hap van een sappig rood appeltje of zet je tanden in het peperkoeken huizeke.

Rond 18 u. start het Grote Sprookjesbal of bal masqué, gevolgd door een (gratis) avondvoorstelling van de Reus van Kontich.

Dit wil je voor geen geld missen, dus noteer deze datum nu al in je agenda. We verwelkomen jong en oud. De ideale uitstap voor de hele familie. Kom voor alle zekerheid verkleed als je favoriete sprookjesfiguur, zo niet word je misschien omgetoverd in een kikker!

Dit is een initiatief van Wijkwerking Altenawijk, in samenwerking met Oudergroep Altena en tal van verenigingen en scholen uit Kontich en omstreken en met de steun van het gemeentebestuur van Kontich en de cultuurdienst. De coördinatie gebeurt door de Werkgroep Sprookjespark Altena, onder leiding van Diederik Vranken. De opbrengst gaat naar de meewerkende verenigingen. Vorige keer konden we ook twee goede doelen blij maken en wellicht gebeurt dat ook deze keer. Suggesties zijn welkom.

Wil je ook graag figureren, acteren, regisseren, maquilleren of wat dan ook – individueel of met je vereniging – laat het ons dan zeker weten!
Heb je nog een attribuut, kostuum of decorstuk liggen dat in ons sprookjespark past, geef ons dan ook gerust een seintje.

Special guest: de Reus van Kontich

We hebben het al eens lief aan Contios gevraagd en jawel, hij is bereid om volgend jaar nog eens naar het Altenapark te komen tijdens Sprookjespark Altena. Hij is natuurlijk ook benieuwd om te zien hoe dat vernieuwde landhuis en park er zullen uitzien na de veranderingen. De reus deed beroep op de Kontichse verenigingen en klassen van middelbare scholen om een verhaal in te sturen. Op die manier namen ze deel aan de wedstrijd “de verhalenbrouwerij”.

En de winnaar is… 4 Industriële Wetenschappen van het VTI! Proficiat! Onze 6 meter hoge gigant, Contios, mocht weer even de benen strekken op 27 januari op het Sint-Jansplein in het kader van de Verhalenbrouwerij, een project van de werkgroep Reuzenplan. Jongeren van Kontichse scholen werden uitgedaagd om een verhaal te schrijven met de reus Contios in de hoofdrol. Schrijver Jeroen Olyslaegers, peter van dit project, was eveneens van de partij voor de prijsuitreiking.
Drie Kontichse middelbare scholen deden mee aan het project. Olyslaegers en een samengesteld leescomité kozen vervolgens het winnende werk. 4 Industriële Wetenschappen van het VTI mocht zichzelf de winnaar noemen en kreeg de wisseltrofee ‘de Gouden Reus’ in handen. Zij schreven het verhaal ‘Contios en de heks bij de vervloekte boom’. De tweede prijs was voor de middelbare graad Woord van de Academie van Kontich.
Dit jaar wordt er door de werkgroep Reuzenplan en Jeroen Olyslaegers met dit verhaal een voorstelling gemaakt die vertoond zal worden op 22 september 2018 tijdens Sprookjespark Altena in het Altenapark. Wij zijn alvast benieuwd! Jij ook?

 


Dit was het programma in 2013:

Sprookjespark-affiche-08.13.03

Affiche Sprookjespark Altena

Sprookjespark_spandoek

Spandoek Sprookjespark Altena

PLATTEGROND sep18

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s