Sprookjespark

home – tickets – sponsorsde Reus – editie 2013 – contact

Er was eens…

… een prachtig park in Kontich, het Altenapark genaamd.
Op zaterdag 22 september 2018 zal het park omgetoverd worden tot een fabelachtig sprookjespark. Noteer het met stip in je agenda!
In oktober 2013 vond de eerste editie plaats in het feestjaar naar aanleiding van 50 jaar Altenawijk.

Vanaf 1 juli 2018 start de ticketverkoop : 3 euro per persoon in voorverkoop. Kinderen die op die dag jonger zijn dan 2 jaar mogen gratis binnen.
Hier vind je meer info over de verkooppunten

Met je komst steun je niet alleen de deelnemende verenigingen, maar ook diverse lokale goede doelen.

facebook elfjeHou deze pagina in de gaten en ook de Facebookpagina van Sprookjespark Altena: www.facebook.com/sprookjespark.

We verwelkomen jullie vanaf 13 u. via de Mina Telghuislaan; dat is een zijstraat van de Altenastraat.

Laat je onderdompelen in de magische sfeer van fabeltjesland en ontmoet je sprookjeshelden in levenden lijve. Verspreid over het Altenadomein worden de leukste sprookjes gebracht door enthousiaste acteurs, vertellers, dansers, muzikanten en figuranten. Je zal ogen tekort komen!

Op 6 verschillende podia kan je sprookjes beleven. De eerste vertoningen op de podia starten om 14 u. stipt. Deze duren telkens ongeveer een kwartiertje. Het publiek kiest zelf de volgorde. Op deze plattegrond staat ook het gedetailleerd tijdschema.

Als intermezzo staat Contios, de Reus van Kontich op het programma.

Trek je zevenmijlslaarzen aan en volg het spoor van kruimeltjes, maar trap niet op de kaboutertjes en wees niet bang voor de boze wolf! Eet je buikje rond aan de verrukkelijke trollendrollen, snoep feeënhaar naar hartenlust, neem een hap van een sappig rood appeltje of zet je tanden in het peperkoeken huizeke.

Rond 18 u. start het bal masqué, gevolgd door een avondvoorstelling van de Reus van Kontich (de toegang tot het park is gratis vanaf 19 u.).

Dit wil je voor geen geld missen. We verwelkomen jong en oud. De ideale uitstap voor de hele familie. Kom voor alle zekerheid verkleed als je favoriete sprookjesfiguur, zo niet word je misschien omgetoverd in een kikker!
De Reus raadt iedereen ook aan om een zaklamp mee te brengen.

Dit is een initiatief van Wijkwerking Altenawijk, in samenwerking met de Altenaschool en tal van verenigingen en scholen uit Kontich en omstreken en met de steun van het gemeentebestuur van Kontich en de cultuurdienst. De coördinatie gebeurt door de Werkgroep Sprookjespark Altena, onder leiding van Diederik Vranken. De opbrengst gaat naar de meewerkende verenigingen. Vorige keer konden we ook twee goede doelen blij maken en wellicht gebeurt dat ook deze keer. Suggesties zijn welkom.
Sprookjes bestaan, mede dankzij de steun van deze sponsors.

Wil je ook graag figureren, acteren, regisseren, maquilleren of wat dan ook – individueel of met je vereniging – laat het ons dan zeker weten!
Heb je nog een attribuut, kostuum of decorstuk liggen dat in ons sprookjespark past, geef ons dan ook gerust een seintje. Wens je mee te komen knutselen met de decorploeg, dan ben je ook zeker welkom.

Fotofilmclub Edegem heeft intussen haar medewerking toegezegd om het sprookjespark te vereeuwigen op de gevoelige plaat. Dat zal ongetwijfeld weer een leuke fotocollectie opleveren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s