Marc Benoy & Viviane Verbeeck

Korfbal
‘Speelster van de Eeuw’ Viviane Verbeeck en echtgenoot Marc Benoy behaalden samen de wereldtitel in 1991.
Ook in 2003 streden de beste landen van de wereld om de wereldtitel korfbal.Zoals gewoonlijk startte gastheer en regerend wereldkampioen Nederland als topfavoriet. “Tenzij België nog eens voor een gigantische verrassing kan zorgen, zoals 12 jaar geleden”, zegt Viviane Verbeeck. Zij kan het weten. Samen met haar man Marc Benoy behoorde ze tot de gouden generatie Rode Duivels die in 1991 verrassend de wereldtitel veroverde. In de Arena, de ‘Hel van Deurne’, werd aartsrivaal Oranje toen verslagen met 11-10. Ze zijn er boven de Moerdijk nog altijd niet goed van… Lees hier het uitgebreide interview, mét foto’s (uit Wijzer, april 2003 in pdf-formaat)
Viviane speelde korfbal bij Voorwaarts, ooit hofleverancier voor de nationale ploeg, in 1951 zelfs met zijn zessen. Thans is de Elsdonckploeg met méér dan 300 leden gehuisvest in Fort V in Edegem, de grootste korfbalclub van ons land, waar Vif (voor de vrienden) in 1969 haar eerste aansluitingskaart tekende. Later, toen Voorwaarts heen en weer ereklasse – eerste klasse zwom, wou ze hoger spelen en transfereerde ze naar AKC. Later toen ze aan afbouwen dacht én haar ondervinding kon verzilveren volgden Boeckenberg en Mercurius om momenteel, samen met haar echtgenoot Marc Benoy, weer rust te vinden bij haar eerste club Voorwaarts. Meteen was de cirkel rond.

Tijdens haar korfballoopbaan eindigde Verbeeck vijfmaal als laureate in het referendum ‘Korfballers van het Jaar’, 1978, ’81, ’82, ’85 en ’86. Viviane droeg 57 maal een Rode Duivels-shirt met als hoogtepunt het in 1991 behalen van de Wereldtitel.

Terug naar sportieve wijk: een overzicht van de bekende (ex-)topsporters uit de wijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s