Jens Torfs

Rugbyspeler
 
Jens Torfs (°Mortsel 26 mei 1992) is een beloftevolle Vlaamse rugbyspeler en maakt deel uit van de kern van de nationale rugbyploeg. Tot voor kort speelde Jens bij Antwerp. Momenteel speelt hij bij Bosvoorde (Hilversum).
  
 
Palmares:
 • Hij voetbalde bij Ik dien te Edegem en FC Kontich van zijn 5 – 11 jaar.
 • Op zijn 9 jaar maakte hij kennis met het rugby en begon als under bij Antwerp Rugbyclub.
 • Vanaf zijn 16 jaar is hij geselecteerd voor de nationale u17- ploeg, waarmee hij o.a. een internationaal tornooi speelde in Milfield (Engeland) tegen Portugal, Amerika en Schotland.
 • Op zijn 17 jaar speelde hij met de nationale u18-ploeg het Europees kampioenschap in Italie tegen Rusland, Frankrijk en Georgië, waar ze 4de zijn geëindigd.
 • Hij gaat regelmatig op stage naar Zuid-Afrika, Engeland, Frankrijk, Schotland, …
 • Op zijn 18 stond hij in de basis van de eerste ploeg van Antwerp Rugbyclub en speelde hij met de u19-ploeg het Europees kampioenschap in België (tegen Polen, Rusland en Roemenië) waarin ze 4de geëindigd zijn.
 • Na dit tornooi is hij geselecteerd voor trainingsstages met de Zwarte Duivels. Met deze Zwarte Duivels won hij ondermeer een match tegen Nederland.
 • Hij is ook geselecteerd voor de nationale 7s rugby ploeg (7s is een variant van rugby 15 en in 2016 wordt dit een olympische sport). 
  In juni 2011 won hij met de nationale sevensploeg het Europees tornooi in Gdansk (Polen). In de finale van het eerste Europees kwalificatietornooi klopten ze Zweden met 17-5. Bij winst in het tweede en laatste tornooi in Heidelberg (Duitsland) begin juli, had België kunnen promoveren naar de topreeks (de Grote Prijs Series) met landen zoals Frankrijk en England. België verloor de finale echter van Duitsland.
 • Sinds het najaar van 2011 speelt hij bij Bosvoorde (Hilversum) in 1ste klasse. Het ambitieuze Bosvoorde wil de titel heroveren, maar heeft zijn zinnen ook op de North Sea Cup gezet. Dit is een Belgisch-Nederlandse-Duitse supranationale competitie. 
 • In oktober 2011  werd hij 7de op het u19-kampioenschap in Roemenîë (tegen Nederland, Spanje en Zwitserland).
 • Hij volgde de richting LO sport aan het atheneum en studeert nu Lichamelijke Opvoeding in het KDG te Antwerpen. Hij heeft nu een topsportstatuut.

 
Jens Torfs (2)  Jens Torfs Ned-Bel  Jens Torfs

Terug naar sportieve wijk: een overzicht van de bekende (ex-)topsporters uit de wijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s