Picknick op ’t Weike

Op Pinkstermaandag 21 mei organiseerden we de eeste Picknick op ’t Weike (Altenastraat 30, ook wel bekend als ’t VNJ-terrein).

Zo luidde de uitnodiging:
Iedereen is welkom! De inkom is volledig gratis. Je hoeft niet op voorhand in te schrijven. Wijkwerking Altenawijk trakteert de mensen van de wijk op een gratis cava of fruitsap aan ’t Wawavanneke.

Breng zelf een dekentje mee en een (gevulde) picknickmand of frigobox. Welk eten er in je mand zit, daar laten we je vrij in. Je mag het namelijk zelf opeten… Zit je liever niet op ’t gras, neem dan gerust je plooitafeltje en strandstoeltje mee. Weet dat er ook banken en tafels ter beschikking zijn van ’t heem. Een parasol, een gitaar, een kubbspel? Dat mag allemaal, zolang je je goed humeur maar meebrengt. Voor de kinderen voorzien we ons springkasteel. Indien het weer toch wat zou tegenvallen, kunnen we perfect droog zitten in ’t heem. De toiletten van het VNJ kunnen uiteraard ook gebruikt worden. Hou er wel rekening mee dat gemotoriseerde voertuigen niet toegelaten worden op ’t Altenaweike.

Parkeren kan in de omliggende straten. Je komt natuurlijk best te voet of met de fiets. Het spreekt voor zich dat het grasveld proper achtergelaten moet worden. Picknick jij ook mee? Super! En breng je buren ook maar mee!

En in 2019 hopen we eens een Picknick in ’t Park te organiseren. Nog even wachten tot ons Altenapark is heraangelegd. En dan kunnen we misschien een picknick bestellen bij Bistro Altena. Wordt vervolgd.