Kerst

Kerst in ’t Park 2019

 

Je leest het goed: op zaterdag 14 december 2019 vieren we Kerst op een nieuwe lokatie: het Altenalandhuis. Je bent van harte welkom in ‘pop-up’ Bistro Altena. Wijkwerking Altenawijk serveert er heerlijke kerstmenu’s voor jong en minder jong, in samenwerking met huiskamerrestaurant Conblani (Edegemsesteenweg 88) en dat aan zeer economische prijsjes.
Om zeker te zijn dat er voldoende is voor iedereen, vragen we om je menu’s te reserveren. Betalen gebeurt ter plaatse.Kerst op ’t Weike 2018

Net als vorig jaar vond het Kerstfeest van de Altenawijk plaats op ’t Weike. Gelukkig regende het nauwelijks tijdens de week die voorafging waardoor het grasveld perfect bruikbaar was, in tegenstelling tot in 2017.

Wegens het succes van vorig jaar werd het concept herhaald: de Kerstman deed eerst zijn ronde in zijn sportieve oldtimer kerstmobiel. Het gaat de Kerstman blijkbaar voor de wind… Helaas begint zijn geluidsinstallatie wat aan kwaliteit in te boeten. Daarom werd de toeter van zijn Kerstmobiel wat frequenter gebruikt, wat menig wijkbewoner deed vermoeden dat er een huwelijksstoet door de wijk trok.

Rond 16 u. arriveerde de Kerstman op ’t Weike waar hij de kinderen persoonlijk ontving in zijn fauteuil. Sommigen brachten een tekening of kleurplaat mee. Dat werd beloond met een verrassingspakket en een gratis warme choco. Voor de volwassenen (die braaf geweest waren) was er gratis glühwein.

De verse pompoensoep en erwtensoep werden ook gesmaakt. De pasta al tena schoof weer vlotjes binnen. Voor de liefhebbers was er ook een vegetarische variant. Ook de jenever en cava en andere dranken vloeiden rijkelijk. Maar bovenal was het een gezellig samenzijn. De avondlijke sneeuwregen kon de pret niet bederven.

Bekijk hier het fotoalbum:

foto’s Jos Verelst

Tot volgend jaar!


Kerst op ’t Weike 2017

Een jarenlange traditie doorbreken, dat is niet zonder risico. Voor het eerst vond de kersthappening plaats op ’t Altenaweike i.p.v. op ’t pleintje. Aangezien de Altenastraat in december veel weg had van een racebaan, zochten we veiliger oorden op. Het heem van het VNJ werd knus en gezellig ingekleed en er werd nog een feesttent voor het heem gezet waar ’t Wawavanneke onderdak kreeg en dienst deed als kassa.

In de tent werden de cava, jenever en glühwein geschonken en binnen de overige dranken. We konden onze dranken koel houden met echte sneeuw. Wat een godsgeschenk! Het Pasta al tena buffet werd zeer goed gesmaakt. Ook dat was een experiment, met maar liefst 3 soorten pasta en 4 soorten saus, allemaal klaargemaakt door mensen uit onze wijk. Als we mogen voort gaan op de commentaren, dan is dat zeker voor herhaling vatbaar, maar dan misschien met iets minder keuzemogelijkheden om het onszelf niet te moeilijk te maken. Ook voor de verrukkelijke huisgemaakte verse soep waren er behoorlijk wat gegadigden.

Het had voor ons gerust aardig wat kouder mogen zijn zodat de sneeuw was blijven liggen. Helaas, we werden getrakteerd op massa’s smeltwater zodat het weike er weer lekker zompig bij lag. Bijgevolg konden we niet tot aan het heem rijden. Gelukkig mochten we de groentenloods gebruiken om al het materiaal te stockeren en konden we dat via het pad erachter tot aan het heem brengen. Daarin werden we bijgestaan door een mooi aantal helpende handen.

We hadden beloofd dat de bezoekers met droge voeten tot aan het heem zouden geraken. Ter hoogte van de toiletten stond de wei weer dusdanig blank dat er paletten aangevoerd moesten worden om de diepte van het water te overbruggen. Op die paletten werden stevige rijplaten gelegd en op die manier was het 70 m lange pad een feit. De feeërieke verlichting zorgde voor de finishing touch. Ook in de tent werd een vloertje voorzien.

Ook de Kerstman zag dat het goed was en wist het harde werk ook te appreciëren. Na de rondrit in zijn hippe cabriootje met privéchauffeur trakteerde hij de kinderen op een pakketje vol lekkers in ruil voor de vele  tekeningen waar hij onder bedolven werd. Een 70-tal verrassingspakketjes gingen vlot de deur uit.

Bij aanvang van de festiviteiten werden we getrakteerd op een fikse regenbui zodat het allemaal wat traag op gang kwam, maar eens het opklaarde, zat het heem binnen de kortste keren eivol. Gezelligheid troef!

De opkuis en afbraak verliepen behoorlijk vlot. Een dikke pluim aan alle helpende handen, zowel van het bestuur als de freelancers. Hier en daar moest er wat last minute geschoven worden met medewerkers doordat er enkele wegvielen door ziekte en dergelijke, maar uiteindelijk viel alles in de juiste plooi. Het deed ons ook enorm veel plezier om enkele nieuwe krachten te mogen verwelkomen.
’t Was weer een heuse karwei maar we blikken terug op een meer dan geslaagde editie.
Ook een welgemeende dankuwel aan de sponsors: Delhaize, Marco Bakker, Abtec en KBC. Bedankt ook aan VNJ Kontich omdat we hun infrastructuur mochten gebruiken.
Intussen werden door het VNJ wat wilgjes geplant. We mogen hopen dat die enorm dorstig zijn zodat we ons de komende jaren niet teveel zorgen meer moeten maken over natte voeten.

 

Voor de kinderen die deze toepasselijke tekening inkleurden, voorzag de Kerstman ook een verrassingspakketje.  

We boden in 2017 een heus pastabuffet aan. Met dank aan tal van bereidwillige wijkbewoners die in de kookpotten doken. Je kiest de grootte, het soort pasta, de saus en de topping helemaal zelf.
Pasta al tena. Voor elk wat wils. Buon appetito!

 


Kersthappening 2016

kerst2016-hoog

Op zaterdag 17 december komt de Kerstman naar de Altenawijk! Zijn blijde intrede aan onze feesttent staat rond 16u. gepland. En hij heeft beloofd het in stijl te doen… Voordien zal hij wellicht nog een toertje doen door onze wijk.

Onze ‘huistekenaar’ Pieter heeft alweer een fantastische kleurplaat gemaakt. Kleur ze mooi in en geef ze die dag af aan de Kerstman, dan krijg je zeker een leuk verrassingspakket! De Kerstman trakteert de kinderen ook op een warme chocomelk.
Maar ook voor de volwassenen die braaf geweest zijn, heeft hij alweer lekkers: hij trakteert met hartverwarmende glühwein.

 

kerst_op_t_pleintje

Print deze kleurplaat van onze huistekenaar Pieter af, kleur ze mooi in en breng ze mee naar Kerst op ’t Pleintje. Dan krijg je een leuke verrassing van de Kerstman!

Trommel je buren op en zak af naar onze verwarmde feesttent(en). Goed nieuws! Onze jenevertjes zijn drastisch in prijs verlaagd. Er is ook cava, wijn, bier, frisdrank, … Voor elk wat wils. Een hotdogje gaat er ook altijd in.
Probeer zeker ook onze overheerlijke huisgemaakte erwtensoep. Deze stevige snertsoep, met alles erop en eraan, is ideaal voor de koude winterse dagen en zal zeker je honger stillen. Met dank aan het team van Anita Torney-Claessens voor de kookkunsten!

Wees gerust, je hoeft geen kou te lijden. Onze terraswarmers houden de tent op temperatuur en buiten lonkt de vuurkorf.
Van harte welkom!

2015: Altenawijk schenkt opbrengst fuif aan Nepal

Tijdens de jaarlijkse kersthappening in de Altenawijk ontving de brandweer van Kontich een cheque van 500 euro ten voordele van Nepal uit handen van de medewerkers van de Altenawijkwerking. Daarvoor werd in september de Nepaltenafuif georganiseerd tijdens de Altenawijkfeesten.

Altenawijk-Nepal

Medewerkers van Wijkwerking Altenawijk (Claire, Alain, Diederik, Jean, Patrick, Anita en Gaston) overhandigen de cheque ten voordele van Nepal aan brandweerlieden Jozef Troch en Dave Schols.

Dit geld zal aangewend worden door het V-med team om in februari 2016 drie schooltjes te bouwen in Nepal dat in april en mei 2015 getroffen werd door enkele zware aardbevingen. Hiervoor werken ze samen met From People to People.  Het V-med-team bestaat uit artsen en verpleegkundigen, aangevuld met brandweer, politie en logistieke medewerkers voor de ondersteuning. Tijdens een eerste missie in juni 2015 werd al begonnen aan de heropbouw van klaslokalen voor honderden dakloze schoolkinderen.

De kersthappening was wederom een groot succes, ook al was de timing misschien niet voor iedereen ideaal in het eerste weekend van de kerstvakantie.   Vijf jaar geleden vond de kersthappening nog ietwat kleinschalig plaats in de garage van een medewerker – wat daarom niet minder gezellig was.  Intussen werd het evenement verplaatst naar de overkant van het ‘Franspleintje’ – genoemd naar wijlen voorzitter Frans Cleys – en hoeft men geen kou te lijden in de verwarmde tent van ruim 110 m². Die tent wordt elk jaar zeer gezellig aangekleed en brengt je onmiddellijk in kerststemming.

kerstman-paard-kar

Vanaf 15 u. kon je de Kerstman – met paard en kar – spotten in de straten van de Altenawijk. Hij verwende de kinderen met handenvol snoepgoed. Vanaf 16 u. was hij te vinden in de feesttent waar hij de kinderen die een tekening voor hem gemaakt hadden, rijkelijk beloonde met speelgoed.  De kinderen kregen een gratis warme chocomelk en voor de volwassenen was er gratis glühwein.

De verse pompoensoep die bereid werd door ladychef Evelien Dullers – zij verzorgt het kookrubriekje in het Alternatiefje – werd door iedereen gesmaakt. Met dank aan Liliane en Cindy van de Groentenloods voor de pompoenen. Wie na deze stevige portie soep nog een hongertje over had, kon dat stillen met een hotdog of met een ‘glazen boterham’. Om organisatorische redenen werd er voor gekozen om geen warme maaltijd meer te serveren tijdens de kersthappening maar wel tijdens de wijkfeesten. Dit jaar was dat de bbq in september.

Terwijl de kinderen zich uitleefden met de volksspelen of pyromaantje speelden aan de vuurkorf – de brandweer was toch in de buurt – konden de ouders rustig ‘buurten’. Het werd weer een gezellige avond en ’t was met momenten lekker druk daar op ’t pleintje.
Rond middernacht was al het materiaal weer netjes opgeborgen, op de tenten na. Dankzij het mooie lenteweer op zondag konden die vlotjes afgebroken worden, in tegenstelling tot vorig jaar toen er behoorlijk wat kunst- en vliegwerk nodig was om de tenten gedroogd te krijgen.

Onze medewerkers (zie foto) verdienen alweer een dikke pluim, maar we houden eraan ook deze mensen van harte te bedanken:

 • de mensen die spontaan een handje toestaken (An Sallaets, Sakib Music, Sax Van Dyck),
 • de families Debois, Cleys, Op De Becq en Coppens voor het ter beschikking stellen van hun stopcontact, waterkraan en/of garage,
 • Wielerclub Steeds Vooraan voor de toiletwagen,
 • de gemeentediensten voor het materiaal,
 • de brandweer voor de zandzakjes,
 • het Bochtstraatcomité voor de ‘voortent’ en soepketel,
 • Marco Bakker voor de broodjes,
 • Drankenhandel Laeremans voor de drankvoorziening,
 • Jos Verhelst voor de fotoreportage,
 • de Kerstman voor zijn gulheid,
 • de koetsier en zijn paard en knecht,
 • Disny spel, Delhaize, KBC, Apotheek Vranken en Drankenhandel Laeremans voor de kerstcadeautjes,
 • alle aanwezigen: voor hun aanwezigheid,
 • de weergoden
 • en iedereen die we in dit lijstje vergeten zijn.

We kijken al uit naar een volgende editie en hopen jullie ook dan in grote getale te mogen verwelkomen.

Bekijk hier de andere foto’s (door Jos Verhelst):

kerst15-01 kerst15-05 kerst15-04 kerst15-03 kerst15-02 kerst15-07 kerst15-06 kerst15-10 kerst15-09 kerst15-20 kerst15-14 kerst15-19 kerst15-18 kerst15-17 kerst15-12 kerst15-11 kerst15-13 kerst15-16 kerst15-15


Kersthappening 2015

kerst2015

Op zaterdag 19 december viert de Altenawijk Kerst!
Om 15 u. zal de Kerstman een toertje maken door de wijk met paard en kar.
Vanaf 16 u. zijn de kinderen welkom in de tent op het pleintje halverwege de Altenastraat, ter hoogte van de Steentjeslaan.

Wie een tekening (bijvoorbeeld die uit het Alternatiefje van december) afgeeft aan de Kerstman wordt rijkelijk beloond met een verrassingspakket. Uiteraard mogen de papa’s en de mama’s meekomen. De kinderen krijgen ook een gratis warme choco. Ze kunnen zich ook uitleven met de volksspelen. Vanaf 17 u. verwelkomen we iedereen met een gratis glühwein.

PRIMEUR! Tijdens de kersthappening zal je verse zelfgemaakte pompoensoep kunnen smullen! Evelien Dullers duikt daarvoor in de kookpotten. Zij verzorgt al ruim een jaar het kokkerelleke in ons Alternatiefje. Met dank aan Liliane en Cindy van De Groentenloods voor die grote kanjers van pompoenen!

Je kan je verwarmen aan de vuurkorf, maar ook onze feestelijke tent zal verwarmd zijn. Iedereen is van harte welkom om gezellig te komen keuvelen met de andere buurtbewoners. Kom gerust genieten van een jeneverke, een glühweintje of een biertje. Een hongertje kan je ook te lijf gaan met een hotdog – met of zonder ‘sjoekroet’.

De wijkwerking wenst jullie gezellige eindejaarsdagen toe!


Ziehier de uitnodiging voor Kerst 2014
Beste wijkgenoot,
op zondag 14 december worden jullie allen vriendelijk uitgenodigd om het feest van de Kerstman bij te wonen.  Rond 14 u. wordt de Kerstman verwacht. Hij heeft beloofd de kinderen die een tekening afgeven te overladen met geschenken.
Kerst2014
Hier kan je de prachtige tekening downloaden, die werd gemaakt door Pieter & Greta.  Op die manier herdenk je ook onze wijkkangoeroe Skippy die helaas recent naar de kangoeroehemel is gegaan. Klik op de tekening om ze uit te vergroten.  Print ze af (op A4-formaat) en kleur ze in. Je vindt de tekening ook in het Alternatiefje van december.
altenavijver
We verwachten je op ’t pleintje halverwege de Altenastraat (tussen de Hoogmolenlaan en de Steentjeslaan). De wijkwerking biedt je een glaasje warme chocomelk of glühwein aan, maar je kan er ook terecht voor andere hartverwarmende dranken, zoals cava en jenever.
Vanwege de vele positieve reacties op de kersthappening van 2013 (als afsluiter van het feestjaar Altena 50) zullen we ook dit jaar eten voorzien.
Programma:
14 u.: blijde intrede van de Kerstman
17 – 19 u.: eetfestijn in de feesttent
pens met stoemp + dessert
of vidé met frietjes + dessert 
of lasagna di casa + dessert
prijs: volwassenen: €15 – kinderen: €10
Wedstrijd kerstverlichting afgeschakeld

Het is intussen een traditie geworden, onze jaarlijkse wedstrijd rond de kerstversiering. Dit jaar zullen we deze traditie echter doorbreken. In deze tijden van stroomtekorten en afschakelplannen vond de wijkwerking het niet opportuun om de wedstrijd in de bestaande vorm te laten plaatsvinden. Toegegeven, kerstverlichting is doorgaans geen grote stroomverbruiker, maar vele kleintjes maken één grote. Hier zijn alvast wat tips:

 • geef de voorkeur aan LED-lampjes boven gloeilampen;
 • oude verlichting is doorgaans minder energiezuinig dan nieuwe;
 • gebruik een timer, zodat de verlichting enkel brandt als het donker is;
 • less is more.

Versta ons dus niet verkeerd, we willen het gebruik van kerstverlichting zeker niet verbieden. Bovendien zijn we er van overtuigd dat jullie creatief genoeg zijn om ook op andere manieren een gezellige kerstsfeer te creëren in onze Altenawijk.

Tijd voor iets nieuw!

snow contest

Je begrijpt het goed: we lanceren onze fonkelnieuwe Altenawijk snow contest. Oké, we geven toe, het is ook een risico… Maar we voelen aan onze kleine teen dat er sneeuw op komst is. Stuur ons je creatiefste sneeuwfoto door. Of die nu in de wijk getrokken is of in de Ardennen of op skivakantie, maakt niet uit! Zelfs het jaartal heeft geen belang. Zolang het maar een eigen creatie is. De jury is alvast benieuwd…  Mail je foto naar altenawijk@gmail.com. Allicht zal de jury deze keer jullie hulp inroepen om te stemmen op jullie favoriete foto via de website of de Facebookpagina. In maart maken we de winnaar bekend.
Eindelijk een wedstrijd waar de kinderen ook iets aan hebben!

Ziehier de verslaggeving over voorgaande kerstfeestjes:

December 2012 – Kerst op ’t pleintje was weer een gezellig festijntje
Onze jaarlijkse kersthappening was weer een schot in de roos. Het was steeds gezellig druk in en aan de tent. De Kerstman maakte eerst een rondrit door de wijk met paard en kar. Om 14u stond er al een hele bende popelende kindjes in de rij om hun tekening af te geven. Ze werden beloond met een flink gevuld verrassingspakketje en mochten nog iets kiezen uit de rijk gevulde kadootjestafel. Daarna kregen ze een warme choco en een hotdog. Ook de volwassenen lieten de glühwein, jenever en bubbeltjes goed smaken en keuvelden nog gezellig na in de tent of bij de vuurkorf. Bedankt voor jullie aanwezigheid!
Bekijk de fotoreportage en geniet nog even na:
Kerst2012 (2) Kerst2012 (36) Kerst2012 (3) Kerst2012 (4) Kerst2012 (5) Kerst2012 (6) Kerst2012 (8) Kerst2012 (37) Kerst2012 (44) Kerst2012 (45) Kerst2012 (38) Kerst2012 (41) Kerst2012 (40) Kerst2012 (46) Kerst2012 (47) Kerst2012 (48) Kerst2012 (49) Kerst2012 (50) Kerst2012 (10) Kerst2012 (11) Kerst2012 (12) Kerst2012 (15) Kerst2012 (16) Kerst2012 (17) Kerst2012 (18) Kerst2012 (19) Kerst2012 (21) Kerst2012 (23) Kerst2012 (24) Kerst2012 (25) Kerst2012 (26) Kerst2012 (27) Kerst2012 (28) Kerst2012 (29) Kerst2012 (30) Kerst2012 (31) Kerst2012 (32) Kerst2012 (33) Kerst2012 (34) Kerst2012 (35) Kerst2012 (51) Kerst2012 (52) Kerst2012 (53) Kerst2012 (54) Kerst2012 (55) Kerst2012 (56) Kerst2012 (57) Kerst2012 (58)

Kersthappening : zondag 18 december 2011

kerst2011 (1b)

In tegenstelling tot vorig jaar was het geen echt kerstweer met sneeuw, ijs en koude. De Kerstman was toch tevreden omdat hij nu niet te voet moest komen, maar gebruik kon maken van zijn paardenkoets om in de Altenawijk rond te toeren.

H O O O   –   H O O O   –   H O O O

Klokslag 14u kwam de “brave man” aan in de mooi versierde tenten en werd hij verwelkomd door vele enthousiaste kinderen en mama’s. Hij had voor alle kinderen een verrassingspakket bij gevuld met fruit, snoep enz. en daarbovenop mochten de kinderen nog speelgoed kiezen, en dit dankzij onze sponsors. Van de wijkwerking kregen alle aanwezige kinderen gratis chocoladekoffie en een hot-dog en ook de volwassenen mochten genieten van de lekkere Glühwein en hot-dogs. Onze jenever- en cavabar was uiteraard niet gratis, maar met de zeer democratische prijzen, een grote meevaller. De professionele en “coole” bediening was daar niet vreemd aan. Het was weer zeer gezellig en sfeervol en de talrijk opgekomen buurtbewoners waren uiterst enthousiast. We hopen volgend jaar nog meer mensen te mogen begroeten om samen gezellig een “babbeltje” te slaan en zodoende mekaar beter te leren kennen en appreciëren. Dit initiatief heeft tot doel de vriendschap, de communicatie en de verdraagzaamheid onder alle “Alteniens” te verzekeren.

kerst2011 (1b) kerst2011 (1c) kerst2011 (1d) kerst2011 (3d) kerst2011 (2b) kerst2011 (4a) kerst2011 (3j) kerst2011 (1e) kerst2011 (1a) kerst2011 (3e) kerst2011 (3g) kerst2011 (3i) kerst2011 (3a) kerst2011 (3f) kerst2011 (3h) kerst2011 (2) kerst2011 (3c) kerst2011 (3b) kerst2011 (7) kerst2011 (8) kerst2011 (9) kerst2011 (10) kerst2011 (4b) kerst2011 (12) kerst2011 (11) kerst2011 (13) kerst2011 (16) kerst2011 (15) kerst2011 (17) kerst2011 (14) kerst2011 (4c) kerst2011 (18) kerst2011 (20) kerst2011 (19) kerst2011 (23) kerst2011 (22) kerst2011 (24) kerst2011 (25) kerst2011 (26) kerst2011 (27) kerst2011 (21) kerst2011 (28)

De Kerstman

Kersthappening 19 december 2010

Kersthappening (7)

Bekijk de foto’s van vorige edities op Flickr

De tweede uitgave van de Kersthappening was een waar succes met alle bijhorende ingrediënten: publieke belangstelling, sneeuw, ijs, koude en veel pret. In de gezellige, versierde en verwarmde tent heeft de Kerstman een zestigtal kinderen, samen met hun papa’s en mama’s mogen verwelkomen.
Er waren volksspelen voor jong en oud, alsook een schminkster voor de kleintjes. Dankzij onze sponsors kon de Kerstman alle aanwezige kinderen blij maken met een grote zak vol fruit, snoepjes,chocolade en een mooi verrassend geschenk.
Om de koude, dorst en honger te stillen was er voor groot en klein gratis glühwein, chocolademelk en hot-dogs voorzien, aangeboden door W.A.W.
De jeneverbar zorgde voor ambiance en het succes groeide naarmate de uren vorderden.
We danken alle medewerkers voor de grote hulp en de bewoners van onze toffe en gezellige wijk voor hun sympathieke aanwezigheid. We danken de families Cleys, De Bois en Coppens voor het ter beschikking stellen van hun infrastructuur en elektriciteit.

We gaan uiteraard ons best doen en trachten om van deze Kersthappening volgend jaar een nog groter succes te maken en rekenen daarom op nog meer enthousiaste buren.

De Kerstman

Kersthappening 18 december 2009

We waren zeer vereerd om de Kerstman op vrijdag 18 December 2009 in onze Altenawijk te mogen verwelkomen. Alhoewel het een typisch kerstweer was, is “De Brave Man” niet met zijn paardenspan gekomen, hij vond dat de straten er te gevaarlijk bijlagen en wou geen onnodige risico’s nemen voor zijn paarden.

Maar de Kerstman heeft ons dit jaar, samen met enkele helpers allemaal verrast met de organisatie van een “Kersthappening” voor de kinderen van de wijk.

Dankzij verschillende “gulle” sponsors kon hij de kinderen plezieren met een pakket bestaande uit fruit en snoep, een ballon en voor iedereen een warme hot-dog. Ook de wachtenden konden zich vermaken met enkele spelletjes. Vele kinderen kregen nog een bijkomende prijs voor hun prachtige tekening.

Voor de ouderen was er ’s avonds – zoals gewoonlijk – bij Chris en René nog Glühwein en jenever met aangepaste muziek zodat de koude niet meer zo “Siberisch” aanvoelde.

Dankzij enkele sponsors hebben we dit initiatief kunnen doen welslagen. We danken eveneens

 • Dhr. en Mev. Coppens voor het leveren van de elektriciteit;
 • Chris & René voor het gebruik van hun garage en toebehoren voor de “Glühweinavond”;
 • Jos Verelst voor het maken van prachtige foto’s;
 • Volgende medewerkers voor hun onbaatzuchtige steun aan de ganse organisatie: Frans, Wiske, Tom, Sophie, Claire, Gunther en Sven (onze nieuwe ruitenwasser uit de wijk).

De Kerstman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s