Garageverkoop

Vanwege de voorspelde slechte weersomstandigheden hebben de organisatoren van de 13de garageverkoop & rommelmarkt in de Altenawijk helaas moeten beslissen om het evenement af te gelasten. De verkopers die zich hebben ingeschreven zullen een e-mail ontvangen.


Op zondag 6 oktober 2019 organiseert de Altenawijk haar succesvolle garageverkoop & rommelmarkt,  intussen al voor de dertiende keer!

Zowel bewoners van de Altenawijk als niet-bewoners verkopen hier hun spullen. In de Altenastraat en de Helenaveldstraat en alle tussenliggende straten word je verwelkomd bij onze talrijke deelnemende bewoners op hun oprit, in hun voortuin of in hun garage. Ook een deel van de Antwerpsesteenweg en de Edegemsesteenweg doet mee, evenals de Mina Telghuislaan en de Pieter Potlaan. (zie plannetje hieronder) In al deze straten kan je dus terecht voor de garageverkoop.

NIEUW! Enkel de Biesaard en de Hoogmolenlaan en ook een deel van de Altenastraat (zie plan – blauwe straten) en de bijhorende pleintjes worden volledig verkeersvrij gemaakt. In deze straten verwelkomen we de niet-bewoners die wensen deel te nemen aan onze rommelmarkt.  De deelnemers krijgen een plek toegewezen door de organisatoren. Zowel de amateurverkopers als de doorwinterde rommelmarktkramers zijn van harte welkom.  Uiteraard kunnen de bewoners in deze straten ook gewoon deelnemen aan de garageverkoop, mits inschrijving op voorhand.

 

Hou er rekening mee dat in het deel waar ook de rommelmarkt plaats vindt ook op de stoep verkocht mag worden (verkeersvrij). In de straten waar uitsluitend garageverkoop toegelaten is, mag in principe niet op de stoep, op het fietspad of op straat verkocht worden. Daar wordt autoverkeer wel toegelaten. We vragen wel aan de automobilisten om stapvoets te rijden, correct te parkeren en de verkeersregels te respecteren. Het hoort nu eenmaal bij een garageverkoop dat de kraampjes per wagen bereikbaar zijn.

Onze garageverkoop is intussen een vaste waarde en de vele kopers weten intussen dat je hier nog echte koopjes kan doen aan spotprijsjes door de vele amateurverkopers die blij zijn dat hun zolder/kelder/garage eindelijk terug leeg is. Doordat de kraampjes goed gespreid zijn, kan je op je gemakje snuisteren en snuffelen! Wie alle kraampjes te voet wil bezoeken moet rekenen op een wandeling van 4 km. Je kan uiteraard ook de fiets nemen. Wie met de wagen komt, kan ook parkeren op de parking van het VTI (Edegemsesteenweg 129 Kontich) of op de parking van de Aldi (Antwerpsesteenweg 123 Kontich).

Je kan ook gewoon eens komen buurten of een glaasje drinken en een snack eten aan democratische prijzen en ook de kinderen kunnen zich uitleven op de speelweide van de jeugdbeweging. Ook dit jaar verwennen we de kinderen met een springkasteel.

T.h.v. Altenastraat 30 (op het VNJ-terrein) bevindt zich de infostand.  Daar kan je terecht voor alle vragen. De ‘externe verkopers’ dienen zich ten laatste om 8 u. aan te melden bij de infostand of op het pleintje aan de Biesaard waar ze  een plaats toegekend krijgen. Hou er rekening mee dat de straten na dit uur autovrij gemaakt worden. Bij de infostand vind je ook een drank- en eetkraam en de toiletten.

Zoals voorgaande jaren houden we het aantal deelnemende straten beperkt om het zo voor de bezoeker compacter, toegankelijker en nog gezelliger te maken. Daardoor zijn de Pluyseghemstraat, Bochtstraat en  een stuk van de Edegemsesteenweg niet meer opgenomen in de garageverkoop.  Bewoners van deze straten worden vriendelijk uitgenodigd om (aan een gunstprijsje) op één van de pleintjes in de Altenastraat te verkopen. Ook verkopers van buiten de wijk zijn van harte welkom. Ken je iemand uit de wijk dan mag je gerust afspreken om op zijn of haar oprit te verkopen, maar je kan ook een kraampje verkrijgen op een centraal plein in de wijk waar zich de rommelmarkt bevindt.

Vanwege de populariteit van de garageverkoop vragen we je om het aangepaste verkeersreglement te respecteren. Het is perfect mogelijk om de deelnemende verkopers te voet of per fiets te bezoeken. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voorzien in de directe omgeving. We voorzien nog steeds de mogelijkheid om je voertuig bij je kraam te laten staan, indien je dat echt wenst – mits een kleine vergoeding. Dat kan enkel op de door ons toegewezen plaatsen. Aan de andere verkopers wordt gevraagd om hun voertuig buiten de deelnemende straten (bijvoorbeeld op de parking van de Aldi) te plaatsen.

Tarieven

 • garageverkoop: 5 euro + 1 gratis consumptie in de dranktent inbegrepen!
  (i.g.v. inschrijving na 25 september: 6 euro)
 • externe verkopers (rommelmarkt):
  € 5 voor 3 meter
  € 9 voor 5 meter
  € 12 voor 7 meter
  € 15 voor 10 meter
  (i.g.v. inschrijving na 25 september: +1 euro)
  auto bij staanplaats: +5 euro

Deze zaken zijn bij wet verboden:

 • overschotten van voorraden van handelaars en/of ambachtslieden
 • dranken, voedingsmiddelen en tabakswaren
 • motorrijtuigen (auto’s, mobilhomes, moto’s, aanhangwagens, brommers enz.)
 • (levende) dieren en pluimvee, natuurlijke huiden en pelzen
 • medisch materiaal, farmaceutische producten, optische (bril)artikelen met corrigerende werking, orthopedische toestellen, geneesmiddelen en/of geneeskrachtige planten
 • artikelen die niet stroken met de openbare zeden
 • tombolaloten of kaarten of kansspelen houden
 • feest-, sein-, en ontploffend vuurwerk
 • alles wat bij wet verboden is (gestolen goederen, …)

De organisatie is niet verantwoordelijk voor goederen verkocht tussen verkoper en klant. Heling is verboden. Enkel persoonlijke bezittingen toebehorend aan de verkopers mogen verkocht worden.

Het is blijkbaar ook verboden te flyeren, te ronselen of enquêtes te houden.

De politie kan op al deze zaken toezien. Men weze gewaarschuwd.

De organisatie kan  niet verantwoordelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen.

Foto’s van vorige edities:

Garageverkoop (1)

Bekijk nog meer foto’s op Flickr.

8 Reacties op “Garageverkoop

 1. Pas 1 week op voorhand vernam ik via het krantje de garageverkoop. Dit is wel kort op voorhand. Het valt dan ook samen met Kontich kermis. Helaas, na verschillende jaren kan ik niet mee doen wegens ander verplichting.
  Spijtig, want de pompoenen waren zeer succesvol.
  Voor de fotograaf: prachtige foto van mijne “rommel”.

 2. Beste Colette, dat is inderdaad jammer. Maar er is goed nieuws: dankzij de website zal dat in de toekomst niet meer voorvallen. Laat je emailadres achter op de homepagina, dan word je in de toekomst tijdig op de hoogte gebracht van de wijknieuwtjes. Je kan allicht een vriendelijke gebuur vinden die jouw pompoenen wil etaleren. Hopelijk tot volgend jaar !
  Bedankt voor je berichtje,
  de webmaster

 3. Waarschijnlijk een kleine vergetelheid ,de hoogmolenlaan mag niet meedoen ????

 4. Merci Frans, ’t is aangepast.

 5. Is er dit jaar weer zo veel rommel als vorig jaar ?

 6. Hoe kan ik sponsor worden?

 7. Graag bevestiging of ik mag meedoen…
  Reeds 2de aanvraag gedaan.
  Heb veel kindergerief :)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s