Garageverkoop

garageverkoop-flyer-voor

Inschrijvingsformulier (bij voorkeur ten laatste 26 september)


Binnenkort is het weer zover: op zondag 2 oktober 2016 organiseert de Altenawijk haar succesvolle garageverkoop & rommelmarkt,  intussen al voor de tiende keer!
Zowel bewoners van de Altenawijk als niet-bewoners kunnen hier hun spullen verkopen.

 

Dit is geen klassieke rommelmarkt waar het wringen is voor een plekje, maar wel een gezellig en luchtig straatfestijn waar je op je gemakje kan snuisteren en snuffelen en waar je nog echte koopjes kan doen! Je kan ook gewoon eens komen buurten of een glaasje drinken en een snack eten aan democratische prijzen en ook de kinderen kunnen zich uitleven op de speelweide van de jeugdbeweging. Ook dit jaar verwent het VNJ de kinderen met een springkasteel.

garageverkoop-flyer-achter

T.h.v. Altenastraat 30 (op het VNJ-terrein) bevindt zich de infostand.  Daar kan je terecht voor alle vragen. De ‘externe verkopers’ dienen zich ten laatste om 8 u. aan te melden bij de infostand of op het pleintje aan de Biesaard waar ze  een plaats toegekend krijgen. Hou er rekening mee dat de straten na dit uur autovrij gemaakt worden. Bij de infostand vind je ook een drank- en eetkraam en de toiletten.

Zoals voorgaande jaren houden we het aantal deelnemende straten beperkt om het zo voor de bezoeker compacter, toegankelijker en nog gezelliger te maken. Daardoor zijn de Pluyseghemstraat, Bochtstraat en  een stuk van de Edegemsesteenweg niet meer opgenomen in de garageverkoop.  Bewoners van deze straten worden vriendelijk uitgenodigd om (aan een gunstprijsje) op één van de pleintjes in de Altenastraat te verkopen. Ook verkopers van buiten de wijk zijn van harte welkom. Ken je iemand uit de wijk dan mag je gerust afspreken om op zijn of haar oprit te verkopen, maar je kan ook een kraampje verkrijgen op een centraal plein in de wijk waar zich de rommelmarkt bevindt.

Vanwege de populariteit van de garageverkoop vragen we je om het aangepaste verkeersreglement te respecteren. Het is perfect mogelijk om de deelnemende verkopers te voet of per fiets te bezoeken. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voorzien in de directe omgeving. We voorzien nog steeds de mogelijkheid om je voertuig bij je kraam te laten staan, indien je dat echt wenst – mits een kleine vergoeding. Dat kan enkel op de door ons toegewezen plaatsen. Aan de andere verkopers wordt gevraagd om hun voertuig buiten de deelnemende straten (bijvoorbeeld op de parking van de Aldi) te plaatsen.

Tarieven

 • garageverkoop: 5 euro + 1 gratis consumptie in de dranktent inbegrepen!
  (i.g.v. inschrijving na 26 september: 6 euro)
 • externe verkopers (rommelmarkt):
  € 5 voor 3 meter
  € 9 voor 5 meter
  € 12 voor 7 meter
  € 15 voor 10 meter
  (i.g.v. inschrijving na 26 september: +1 euro)
  auto bij staanplaats: +5 euro

 

Foto’s van vorige edities:

Garageverkoop (1)

Bekijk nog meer foto’s op Flickr.

6 Reacties op “Garageverkoop

 1. Pas 1 week op voorhand vernam ik via het krantje de garageverkoop. Dit is wel kort op voorhand. Het valt dan ook samen met Kontich kermis. Helaas, na verschillende jaren kan ik niet mee doen wegens ander verplichting.
  Spijtig, want de pompoenen waren zeer succesvol.
  Voor de fotograaf: prachtige foto van mijne “rommel”.

 2. Beste Colette, dat is inderdaad jammer. Maar er is goed nieuws: dankzij de website zal dat in de toekomst niet meer voorvallen. Laat je emailadres achter op de homepagina, dan word je in de toekomst tijdig op de hoogte gebracht van de wijknieuwtjes. Je kan allicht een vriendelijke gebuur vinden die jouw pompoenen wil etaleren. Hopelijk tot volgend jaar !
  Bedankt voor je berichtje,
  de webmaster

 3. Waarschijnlijk een kleine vergetelheid ,de hoogmolenlaan mag niet meedoen ????

 4. Merci Frans, ’t is aangepast.

 5. Is er dit jaar weer zo veel rommel als vorig jaar ?

 6. Hoe kan ik sponsor worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s