Mobiliteit en verkeer

In deze rubriek kunnen we dieper ingaan op wegenwerken, omleidingen, verkeersveiligheid,  openbaar vervoer, …

Kiss and ride

kiss-and-ride

De verkeerssituatie is gewijzigd ter hoogte van de ingang van de Altenaschool aan de Edegemsesteenweg. In deze kiss-and-ride-zone of zoenzone mag niet geparkeerd worden tussen 8 u. en 8.30 u. Men mag er enkel kort stoppen met de auto om schoolkinderen af te zetten.  De kinderen krijgen de kans om veilig uit te stappen, waarna de auto onmiddellijk doorrijdt.
octopuspaalOm een en ander vlot en veilig te laten verlopen, vraagt de schooldirectie om enkele bijkomende afspraken te respecteren:

  • De auto’s stoppen naast de stoep, zodat de kinderen veilig op het voetpad kunnen uitstappen. Zo wordt het doorgaand verkeer niet nodeloos gehinderd.
  • De chauffeurs stappen niet uit en vertrekken onmiddellijk nadat de kinderen zijn uitgestapt, rekening houdend met eventueel naderend verkeer (auto’s, fietsers, …).
  • De kinderen houden de boekentas binnen handbereik en niet in de kofferruimte van de auto.
  • Een snel kusje mag, maar een knuffel kan je best al thuis geven.

In een later stadium zouden er ook nog beugels geplaatst worden op de stoeprand alsook een octopuspaal om de weggebruikers op de verkeersveiligheid te attenderen.

Verkeerscirculatieplan

Als bewoners van de Altenawijk moeten we uiterst alert zijn dat we niet (nog meer) de dupe worden van de onenigheid rond het verkeerscirculatieplan in het centrum van Kontich. Ook dat zal hier op de voet gevolgd worden.

Slim verkeerslicht

Halverwege de Antwerpsesteenweg – ter hoogte van het Altenapark – staat een slim verkeerslicht. Wie sneller rijdt dan 50km/u staat voor het rode licht.
Slim verkeerslicht

Wegenwerken

In 2017 en 2018 wordt de Edegemsesteenweg heraangelegd. Gelieve rekening te  houden met de gewijzigde verkeerssituatie. Het spreekt voor zich dat dit hinder met zich mee brengt.
Meer info vind je op de gemeentelijke website:
www.kontich.be/geplande-enof-huidige-wegenwerken

Doortrekken tramlijn 15 tot Sint-Rita

Hier lees je de visie van Groen! op de plannen: Tram 15 komt tot St.Rita.

Navo-pijpleiding achter Helenaveldstraat. 

De pijpleiding bevindt zich onder de tuinen van de bewoners uit de Helenaveldstraat en werd recent dieper gelegd. Elders op deze website leest u enkele krantenartikels over deze werken.

Er lopen ook enkele andere leidingen door de wijk.

helenaveldstraat pijpleiding

Wees voorzichtig als je een putje graaft !

De achterkant van de tuinen in de Helenaveldstraat grenzen aan het weiland Vallei van de Edegemse Beek, onderdeel van groengebied Romeinse Put. Vroeger waren er plannen om hier de grote ring rond Antwerpen aan te leggen. Recenter zij er plannen om daar een verbindingsweg aan te leggen.

Verbindingsweg achter Helenaveldstraat

Hier lees je de visie van Groen! over de plannen: verbindingsweg

Straatnaamborden

In 2011 werden de oude straatnaamborden in onze wijk vervangen door nieuwe exemplaren. De oude borden waren aan vervanging toe.
De Altenastraat op z’n kop.


Nieuw straatnaambord

Wijkagent Zone Altena

Wijkagent
Inspecteur Guy Konings

kontich@hekla.be

Let wel: de lokale politie hanteert ook de term “Altenawijk”. Deze is echter veel groter (van Vredestraat tot Tuinwijk) dan het gebied  waarover deze website handelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s