Handleiding

… voor “dummies”

Hoe geraak ik op deze website?

 • Je bent er al. Proficiat ! 😉
  Maar voor de goede orde overlopen we de mogelijkheden:
 • Door http://www.altenawijk.be of altenawijk.be (= het adres, of URL) te typen in je surfprogramma (=browser, bv. Internet Explorer), in het vakje bovenaan dit scherm waar momenteel http://altenawijk.be zou moeten staan. De http:// hoef je niet te typen, maar het mag. De www is voor deze website dus ook niet nodig. Hoofdletters zijn niet nodig.
 • Door een zoekrobot te gebruiken. Bijvoorbeeld Google. Door enkele wijkgebonden zoektermen in te typen, zal je al gauw een link naar onze site vinden, bijvoorbeeld altenawijk kontich of specifieker, bijvoorbeeld garageverkoop nakkersgoed. Naarmate deze site meer geraadpleegd zal worden, zal Google deze site meer bovenaan plaatsen bij de zoekresultaten.
 • Door op een link naar onze site te klikken op andere websites of in een e-mail.

Hoe is de website opgebouwd?

 • Bovenaan zie je een menubalk met de verschillende menu’s. Verplaats het pijltje met je muis naar het gewenste menu, zodat er een handje verschijnt en het menu wordt uitgeklapt. Je ziet dan de verschillende rubrieken waaruit je kan kiezen. Klik erop en voilà, je bent vertrokken.
  Als het menu niet uitklapt wil dat zeggen dat je computer niet juist is ingesteld. Koop een nieuwe computer. (grapje)
 • Onder het menu Home vind je de startpagina. Links op deze startpagina krijg je de laatst toegevoegde “berichten” op de website. De recentste berichten zullen steeds bovenaan staan. Deze pagina kan er dus volledig anders uitzien telkens je terugkomt op de website.
  Onder de overige menu’s vind je de “vaste pagina’s”.  Die zal je steeds op dezelfde plaats terugvinden. Het is wel onze betrachting om deze verder aan te vullen en te optimaliseren.
 • De afbeeldingen op de site zijn meestal miniaturen. Door er op te klikken, verschijnen ze in een apart scherm. Door er dan nogmaals op te klikken kan je ze uitvergroten. Door helemaal links bovenaan op de pijl naar links te klikken, of op Back of Vorig, keer je terug naar onze site.
  Bij sommige foto’s kom je automatisch op een aparte website, nl. Flickr, om de webruimte waar deze website staat niet teveel te overbelasten. Ook daar kan je de foto’s uitvergroten en ook andere foto’s bekijken.
 • Zoek je iets op deze website maar kan je het niet terugvinden, gebruik dan de zoekfunctie die je terugvindt rechtsboven op de homepagina.

Hoe kan ik reageren op de inhoud van deze site of reacties van anderen lezen?

 • Je kan reageren op elk bericht op de homepagina door onder het bericht op Reageren te klikken. Of indien iemand reeds gereageerd heeft, klik je op bv.  1 Reactie. Je kan dan de andere reacties lezen en vervolgens zelf reageren.
 • Bij de vaste pagina’s staat telkens onderaan Geef een reactie waaronder een vak voorzien is waar je je reactie kan invullen.
 • Heb je onjuistheden ontdekt, of een typfout, gebruik dan liever het contactformulier zodat we de nodige wijzigingen kunnen doorvoeren.

Hoe kan ik op de hoogte gehouden worden over deze site en is dat wel betrouwbaar?

 • Rechts op de homepagina vind je de mogelijkheid om op de hoogte gehouden te worden over de wijk via email. Concreet betekent dit dat je een mailtje zal ontvangen op het door jou gekozen mailadres telkens er door de webmaster nieuwe berichten op de site geplaatst worden of indien er belangrijk wijknieuws te melden is. Heb geen vrees, je zal niet om de haverklap overstelpt worden met ongewenste mails. Van kleine aanpassingen aan bestaande berichten zal je bijvoorbeeld niet op de hoogte gebracht worden. Je emailadres zal in geen geval aan derden overgemaakt worden. Andere wijkbewoners zullen je mailadres niet te zien krijgen.

Ik woon niet (meer) in de wijk. Ben ik hier ook welkom?

 • Uiteraard ! Iedereen met goede bedoelingen is welkom. Woon je hier, heb je hier gewoond, wil je hier komen wonen, zat je vroeger op de Altenaschool, heb je nog in de Altenaspeeltuin gespeeld of ben je gewoon nieuwsgierig… je bent welkom !

Hoe zit het met mijn privacy? Alles kan en alles mag?

 • Als gevolg van de nieuwe Europese privacyregels, bekend onder de afkorting GDPR (of ook Algemene Verordening Gegevensbescherming – AVG genoemd) beheert en beveiligt Wijkwerking Altenawijk de persoonlijke gegevens volgens de nieuwe richtlijnen. Contacteer ons gerust als u hier vragen rond heeft.
 • Op deze website zal je geen kwetsende woorden lezen. We trachten ook zoveel mogelijk rekening te houden met je privacy bij het plaatsen van foto’s. Vind je toch foto’s die je niet online wil zien, meld het ons dan.
  Alle reacties worden eerst gecontroleerd door de webmasters alvorens gepubliceerd te worden.
 • In het wijkkrantje kan je de interviews lezen met jubilarissen en worden geboortes, vormsels, huwelijken, overlijdens gepubliceerd.  Daarvoor blijft het Alternatiefje bestaan.
 • Deze website is niet bedoeld als klaagmuur. Heb je er altijd al van gedroomd om je buurman of onze politici eens de huid vol te schelden, dan is dit helaas niet het juiste kanaal. We houden het netjes… Dat geldt ook voor de Facebook-pagina.

Ik heb hier nog een paar fotootjes, hoe krijg ik die op de site?

 • Twijfel niet en neem contact op met een van de webmasters of iemand van de wijkwerking. In het menu contact vind je ook een contactformulier en een emailadres. Je mag je materiaal digitaal doorsturen of op een schijfje of geheugenstick bezorgen. Lukt dat niet, dan zullen wij met plezier je foto’s, krantenartikel of wat dan ook inscannen of overtypen.

Facebook, dat is niks voor mij !

 • ’t Kan daar nochtans heel gezellig zijn…

Is er nog iets niet duidelijk, of werkt er iets niet naar wens, laat het ons weten !

Om van start te gaan, klik links boven op Home – bij wijze van oefening…

Succes !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s