Reageren op RUP Altena

Op 17 december ’20 werd het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Altena voorgesteld tijdens een online participatiemoment. Met dit RUP wil het gemeentebestuur de leefbaarheid en veiligheid in het Altenadomein verhogen. De verschillende opties om het verkeer te verminderen worden besproken. Er worden ook alternatieve ontsluitingswegen voorgesteld als aanvulling op de bestaande toegangsweg of ter vervanging ervan, zowel voor gemotoriseerd verkeer als voor de zwakke weggebruikers. Tijdens het inspraakmoment kwamen ook nog enkele bijkomende alternatieven ter sprake. Op onze webpagina altenawijk.be/rup-altena hebben we al deze alternatieven opgelijst en uitgetekend.

In het RUP Altena wordt geconcludeerd dat het behoud van de bestaande toegangsweg in combinatie met een nieuwe ontsluitingsweg via de Mina Telghuislaan de meest optimale onsluitingssituatie creëert. Hierdoor zou het verkeer in het park beter gespreid worden en de verkeersveiligheid en de leefbaarheid binnen het park verhogen, aldus het RUP.
Volgens de betrokken schepen Van Elshocht is het echter nooit de bedoeling van het gemeentebestuur om meerdere wegen aan te leggen en gaat het om een of-of-of-verhaal en geen en-en-en-verhaal.
Tegen deze ontsluiting via de Mina Telghuislaan kwam meteen protest. Sinds enkele dagen circuleert een petitie hieromtrent. De initiatiefnemers doen een warme oproep om de petitie op https://tinyurl.com/19ubkhj9 te ondertekenen indien je niet akkoord bent met de (bijkomende) ontsluiting via de Mina Telghuislaan.

affiches in het park

Nu dat het (‘nieuwe’) klooster aan de Antwerpsesteenweg eigendom is van Gemeente Kontich, biedt dat ook de mogelijkheid om via dat domein een veel kortere nieuwe ontsluitingsweg aan te leggen. Dat was alvast het voorstel dat tijdens het participatiemoment door het publiek naar voor werd geschoven als alternatief tracé. Ook daarover lees je meer op onze webpagina.

Je kan het volledige RUP nalezen op https://www.kontich.be/rup-altena.

Grijp nog snel je kans om je opmerkingen over het RUP te sturen naar  vergunningen@kontich.be of om eventuele voorkeuren bekend te maken. Dat kan nog tot en met donderdag 11 februari 2021.

Alvast bedankt om samen met ons gemeentebestuur na te denken over de toekomst van ons park. Ons sprookjespark. Dan kunnen wij en ook de komende generaties nog lang genieten van deze groene long in onze wijk. Een park waar het fijn is om te vertoeven, te wandelen, te sporten, school te lopen, te picknicken, een terraske te doen, cultuur te snuiven, te chillen, te wonen, te musiceren of wat dan ook. En als het enigszins kan, laat je auto dan maar buiten het park.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s