Tentoonstelling Reus Contios en prijsuitreiking

Werkgroep REUZENplan organiseert een eerste lustrumtentoonstelling met een overzicht van de activiteiten met de Reus van Kontich tussen 2012 en 2017. De reus stapt van wijk tot wijk en is aanwezig op belangrijke evenementen; zo was hij ook de special guest tijdens Sprookjespark Altena in 2013.

De werkgroep werd in die periode ondersteund door vele vrijwilligers. Hierdoor zijn de activiteiten gratis en toegankelijk voor iedereen. Telkens wordt een mix van leeftijden samengebracht en worden vrijwilligers gezocht met creatieve capaciteiten, om in hun specialiteit een aparte uitdaging aan te gaan. 

De meeste attributen die gemaakt werden, stoppen niet bij een éénmalig gebruik en hebben nadien nog een verder leven zoals de lichtbollen, de Wilde Man, de schuur, de stoel, de uil, …

Deze overzichtstentoonstelling is gekoppeld aan de uitslag van De Verhalenbrouwerij, een wedstrijd verhalen schrijven voor de Kontichse middelbare scholen. Drie scholen namen het daarin tegen elkaar op. 
Hiervoor werd een leescomité opgericht dat samen met schrijver Jeroen Olyslaegers de winnaar bepaalt. De winnende klas ontvangt de wisseltrofee.
Met het winnende verhaal gaat Werkgroep REUZENplan aan de slag en maakt een nieuw spektakel. Jeroen Olyslaegers schrijft hierbij de dialogen. De voorstelling vindt plaats tijdens het 2de Sprookjespark Altena op 22 september 2018 in het Altenapark, een organisatie van Wijkwerking Altenawijk i.s.m. Oudergroep Altena. Je hoort er nog van!

Je bent uitgenodigd op 27 of 28 januari op het Sint-Jansplein nr. 5 te Kontich, één van de oudste woonhuizen van Kontich.

Programma:

zaterdag 27.01.18
14 u. – 18 u.:

  • overzichtstentoonstelling, St.-Jansplein 5 (opening om 14 u.)
  • kortfilm in de bibliotheek, St.-Jansplein 8
  • drankjes door de plaatselijke horeca

15 u.:

  • ontvangst door reus Contios, St.-Jansplein 5
  • presentatie van 5 verhalen door vertellers
  • muziek

rond 16 u.: prijsuitreiking van De Verhalenbrouwerij met schrijver Jeroen Olyslaegers

zondag 28.01.18
14 u. tot 18 u.:  overzichtstentoonstelling, St Jansplein 5

Iedereen welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s