Altenawijk viert Kerst op ’t Weike

’t Is ondertussen traditie geworden: de kerstfeestjes in de Altenawijk. En af en toe proberen we eens iets nieuw. Enkele jaren geleden stonden we nog gezellig jeneverkes te drinken in de garage van René en Chrisje, gevolgd door meerdere succesvolle edities van “Kerst op ’t Pleintje” op ’t Franspleintje.
Door de (tijdelijke) verkeersdrukte in de Altenastraat keken we eens uit naar alternatieven en zo kwamen we tot “Kerst op ’t Weike” op een nieuwe locatie: ’t Altenaweike. Alles werd er in gereedheid gebracht voor de feestelijkheden op zaterdag 16 december 2017: het heem werd omgetoverd tot een gezellige en warme stek met dranktoog en pastabuffet. Onze laatste nieuwe aanwinst – ’t Wawavanneke – kreeg haar plekje in de tent en ook de cava-, glühwein- & jeneverbar stond in de tent.

De Kerstman was ook van de partij en deed zijn rondritje door de wijk in alweer een ander transportmiddel. Hij was net op tijd binnen want rond 16 u. gingen de hemelsluizen open. ’t Altenaweike werd net niet omgetoverd tot Altenavijver, maar het 70 meter lange looppad naar het heem was zeker geen overbodige luxe. Door de regen duurde het even voor de eerste gasten kwamen opdagen maar binnen de kortste tijd zat onze feesttempel helemaal vol.

De zelfgemaakte “pasta al tena” alsook de heerlijke erwtensoep werden goed gesmaakt en ook de traditionele hotdogs mochten niet ontbreken. Rond 23 u. keerden ook de laatste gasten tevreden huiswaarts.

De foto’s vind je hier:

spandoekPasta al tena't Wawavannekesneeuw op 't Weikerondritrondrit volgwagenKerstman bij 't WawavannekeJean kassa 't WawavannekeKerstmantekening voor de Kerstmanheem't Wawavannekebuffetteamvuurkorfjenevervatcava-, glühwein & jeneverbarstronkske jeneversneeuw brandt niet...

Hartelijk dank aan alle aanwezigen, aan de sponsors en aan de vele helpende handen!
Mag het volgend jaar terug op ’t Weike zijn?

2 Reacties op “Altenawijk viert Kerst op ’t Weike

 1. Beste vrienden van de Altenawijk

  De pasta was suuuuuper lekker, het concept fantastisch!
  Ik was lijfelijk niet aanwezig wegens ziekte maar heb vanuit mijn zetel toch genoten van de afhaalpasta.

  Bedankt, jullie mogen fier zijn op zo’n fijn hardwerkend team!

  Griet en Erik Melis- Van Gaver

 2. Heel gezellig! Van genoten.

  Alexander, Kathleen, Louis en Jerome

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s