Wc-werpen, de eerste ‘Do I Dare?’ uitdaging voor Nick Alliet ten voordele van ALS Liga

doidareZaterdag 4 juni organiseert Wijkwerking Altenawijk in Kontich de jaarlijkse Altenawijkfeesten. Voor de tweede keer vindt dan het Kontichs kampioenschap wc-werpen plaats. Met de opbrengst van deze knotsgekke wedstrijd steunt de Altenawijk de ‘Do I Dare?’ actie van Nick Alliet ten voordele van de ALS Liga.

Vóór zijn 30ste verjaardag wil de 29-jarige avonturier Nick Alliet uit Hove 30 uitdagingen volbrengen die hem opgelegd worden door het publiek. Hij wil zo 30.000 euro inzamelen ten voordele van de ALS Liga, de vereniging die ondersteuning biedt aan de Belgische ALS-patiënten. ALS is een dodelijke spierziekte die één voor één alle spiergroepen aantast.

wc-werpen

Per meter die Nick werpt, krijgt de ALS Liga 30 euro van Wijkwerking Altenawijk. Diederik Vranken, de kampioen van vorig jaar, gooide de wc-pot 7,4 meter ver. Hij daagt Nick uit om ook minstens 7 meter ver te werpen. Nick krijgt 3 pogingen. De beste worp telt. De wc-potten wegen 16 kilogram. Het betreft ongebruikte potten die afgekeurd werden wegens fabricagefouten.
Nick durft deze uitdaging aan te gaan, maar beseft dat het niet eenvoudig zal worden. Het wc-werpen start om 17 u. Rond 17.30 u. zal Nick zijn kans wagen en hij hoopt dat jullie hem massaal komen aanmoedigen!

Tijdens het wc-werpen in de Altenawijk kan je ook een vrijwillige bijdrage in de ‘Do I Dare?’ urne steken. Je kan ook geld storten op het rekeningnummer van de ALS Liga op BE28-3850-6807-0320 met vermelding ‘Do I Dare? – Nick Alliet’.
Volg de uitdagingen van Nick op www.doidare.be.

Ook burgemeester Bart Seldeslachts van Kontich heeft beloofd deze ludieke actie te steunen door een worp te wagen. Rond 19 u. zal schepen van sport Pieter Defoort de prijsuitreiking  leiden.

De Altenawijkfeesten starten om 16 u. en vinden plaats op de speelwei van de jeugdbeweging, Altenastraat 30 in Kontich. Je kan er ook wc-golfen, waarbij je een parcours dient af te leggen dat je langs 10 wc-potten stuurt. Die potten dienen telkens als hole waar je een wc-borstel dient in te mikken in zo weinig mogelijk worpen. Plezier verzekerd voor jong en oud!

wc-golfen

Op diezelfde locatie vindt ook een eenmalige foto expo rond de legendarische Speeltuin Altena plaats. Dit jaar is het 30 jaar geleden dat deze grote kloosterspeeltuin aan de Antwerpsesteenweg in Kontich haar deuren sloot. Je kent ongetwijfeld wel mensen die er nog op schoolreis geweest zijn.

speeltuin-altena
Er staat ook een barbecue op het feestprogramma en de dag wordt afgesloten met een fuif.
Meer info vind je op www.altenawijk.be/wijkfeesten.

altenawijkfeesten_juni2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s