Altenamusical ondergaat metamorfose

Om de 2 jaar organiseert de Altenaschool een musical die gebracht wordt door de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Dat evenement is al telkens een enorm succes geweest en liet bij elke oud-leerling een onvergetelijke herinnering na.  Dit jaar werd voor het eerst een nieuw concept uitgedokterd: het is een cultuurproject geworden en draagt de naam ‘Metamorfosen’. Het speelt zich af over de ganse school waarbij het publiek in groepjes van scène naar scène gegidst wordt volgens een doorschuifsysteem.

Er zijn vijf voorstellingen, gespreid over 4 dagen. Op donderdagavond 3 maart vond al een uiterst geslaagde première plaats. Het was een heus totaalspektakel met dans, zang, poëzie, theater, drama  en andere podiumkunsten.

De Altenaschool werd voor de gelegenheid in een mythologisch jasje gestoken. Alles speelt zich af in oogstrelende decors, gemaakt door de papa’s en mama’s van de decorploeg, onder leiding van Peter Putmans. De leerkrachten zorgden voor de finishing touch. Tal van objecten werden ook gecreëerd door de leerlingen zelf, niet alleen die van het 5de en 6de leerjaar, maar van alle klassen. Ook de kostumering was weer tot in de puntjes verzorgd door het team mama’s onder leiding van Annick Peersman. Zij namen ook de grime van de vele acteurs voor hun rekening.
Ook de nodige lichteffecten mochten niet ontbreken. Vanwege de spectaculaire vuurkunsten kwam zelfs de brandweer vooraf een kijkje nemen om te verzekeren dat alles wel in veilige omstandigheden verliep.

De regie van het hele gebeuren is in handen van meester Chris Timmermans. Hij mag alweer trots zijn op het resultaat. Na afloop van de try-out vingen we uitsluitend enthousiaste reacties op, zowel van het publiek als van de acteurs. Mis dit spektakel niet! De voorstelling van vrijdagavond is intussen uitverkocht. De derde show vindt plaats op zaterdagnamiddag 5 maart en start om 15 u. Ook deze zou volzet zijn.
Wie dat wenst, kan nog kaarten bekomen voor de voorstelling van zaterdagavond om 20 u. en ook voor de laatste vertoning op zondagnamiddag om 15 u. zijn nog wat plaatsjes beschikbaar. Je neemt hiervoor best contact op met het secretariaat (tel. 03 457 03 43).

Hou er rekening mee dat bepaalde scènes zich in open lucht bevinden, dus voorzie best een warme jas. De culturele wandeling wordt afgeraden voor minder mobiele mensen omdat  er meermaals trappen genomen dienen te worden.

Als toeschouwer waan je je regelmatig een echte Griek: dankzij de kleine groepjes zit je als het ware altijd op de eerste rij en mag je zelfs regelmatig mee het decor betreden. Het lijkt wel of je in een teletijdmachine stapt. Die brengt je tot in de onderwereld van Altena. Hieronder zie je alvast enkele sfeerbeelden. We geven uiteraard nog niet alles prijs.

Voorstellingen:
Donderdag 3 maart om 19 u. (première)
Vrijdag 4 maart om 20 u. (volzet)
Zaterdag 5 maart om 15 u. (volzet)
Zaterdag 5 maart om 20 u.
Zondag 6 maart om 15 u.

metamorfosen (1) metamorfosen (3) metamorfosen (13) metamorfosen (4) metamorfosen (6) metamorfosen (14) metamorfosen (9)metamorfosen (8) metamorfosen (10) metamorfosen (11)

Een Reactie op “Altenamusical ondergaat metamorfose

  1. Ik zit op die school nog maar 3 weken ongeveer en ik vind het super super super leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s