Altenawijk schenkt opbrengst fuif aan Nepal

Tijdens de jaarlijkse kersthappening in de Altenawijk ontving de brandweer van Kontich een cheque van 500 euro ten voordele van Nepal uit handen van de medewerkers van de Altenawijkwerking. Daarvoor werd in september de Nepaltenafuif georganiseerd tijdens de Altenawijkfeesten.

Altenawijk-Nepal

Medewerkers van Wijkwerking Altenawijk (Claire, Alain, Diederik, Jean, Patrick, Anita en Gaston) overhandigen de cheque ten voordele van Nepal aan brandweerlieden Jozef Troch en Dave Schols.

Dit geld zal aangewend worden door het V-med team om in februari 2016 drie schooltjes te bouwen in Nepal dat in april en mei 2015 getroffen werd door enkele zware aardbevingen. Hiervoor werken ze samen met From People to People.  Het V-med-team bestaat uit artsen en verpleegkundigen, aangevuld met brandweer, politie en logistieke medewerkers voor de ondersteuning. Tijdens een eerste missie in juni 2015 werd al begonnen aan de heropbouw van klaslokalen voor honderden dakloze schoolkinderen.

De kersthappening was wederom een groot succes, ook al was de timing misschien niet voor iedereen ideaal in het eerste weekend van de kerstvakantie.   Vijf jaar geleden vond de kersthappening nog ietwat kleinschalig plaats in de garage van een medewerker – wat daarom niet minder gezellig was.  Intussen werd het evenement verplaatst naar de overkant van het ‘Franspleintje’ – genoemd naar wijlen voorzitter Frans Cleys – en hoeft men geen kou te lijden in de verwarmde tent van ruim 110 m². Die tent wordt elk jaar zeer gezellig aangekleed en brengt je onmiddellijk in kerststemming.

kerstman-paard-kar

Vanaf 15 u. kon je de Kerstman – met paard en kar – spotten in de straten van de Altenawijk. Hij verwende de kinderen met handenvol snoepgoed. Vanaf 16 u. was hij te vinden in de feesttent waar hij de kinderen die een tekening voor hem gemaakt hadden, rijkelijk beloonde met speelgoed.  De kinderen kregen een gratis warme chocomelk en voor de volwassenen was er gratis glühwein.

De verse pompoensoep die bereid werd door ladychef Evelien Dullers – zij verzorgt het kookrubriekje in het Alternatiefje – werd door iedereen gesmaakt. Met dank aan Liliane en Cindy van de Groentenloods voor de pompoenen. Wie na deze stevige portie soep nog een hongertje over had, kon dat stillen met een hotdog of met een ‘glazen boterham’. Om organisatorische redenen werd er voor gekozen om geen warme maaltijd meer te serveren tijdens de kersthappening maar wel tijdens de wijkfeesten. Dit jaar was dat de bbq in september.

Terwijl de kinderen zich uitleefden met de volksspelen of pyromaantje speelden aan de vuurkorf – de brandweer was toch in de buurt – konden de ouders rustig ‘buurten’. Het werd weer een gezellige avond en ’t was met momenten lekker druk daar op ’t pleintje.
Rond middernacht was al het materiaal weer netjes opgeborgen, op de tenten na. Dankzij het mooie lenteweer op zondag konden die vlotjes afgebroken worden, in tegenstelling tot vorig jaar toen er behoorlijk wat kunst- en vliegwerk nodig was om de tenten gedroogd te krijgen.

Onze medewerkers (zie foto) verdienen alweer een dikke pluim, maar we houden eraan ook deze mensen van harte te bedanken:

 • de mensen die spontaan een handje toestaken (An Sallaets, Sakib Music, Sax Van Dyck),
 • de families Debois, Cleys, Op De Becq en Coppens voor het ter beschikking stellen van hun stopcontact, waterkraan en/of garage,
 • Wielerclub Steeds Vooraan voor de toiletwagen,
 • de gemeentediensten voor het materiaal,
 • de brandweer voor de zandzakjes,
 • het Bochtstraatcomité voor de ‘voortent’ en soepketel,
 • Marco Bakker voor de broodjes,
 • Drankenhandel Laeremans voor de drankvoorziening,
 • Jos Verhelst voor de fotoreportage,
 • de Kerstman voor zijn gulheid,
 • de koetsier en zijn paard en knecht,
 • Disny spel, Delhaize, KBC, Apotheek Vranken en Drankenhandel Laeremans voor de kerstcadeautjes,
 • alle aanwezigen: voor hun aanwezigheid,
 • de weergoden
 • en iedereen die we in dit lijstje vergeten zijn.

We kijken al uit naar een volgende editie en hopen jullie ook dan in grote getale te mogen verwelkomen.

Bekijk hier de andere foto’s (door Jos Verhelst):

kerst15-01 kerst15-05 kerst15-04 kerst15-03 kerst15-02 kerst15-07 kerst15-06 kerst15-10 kerst15-09 kerst15-20 kerst15-14 kerst15-19 kerst15-18 kerst15-17 kerst15-12 kerst15-11 kerst15-13 kerst15-16 kerst15-15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s