Kontich beeft

Op vrijdag 31 oktober 2014 kon je aan een Halloweenwandeling in het Altenapark deelnemen. Deze werd voor de eerste keer georganiseerd door cultuurcafé Altena. Een honderdtal kinderen beefde mee, terwijl de ouders op het terras van de taverne bleven.  Een verteller herinnerde hen eerst aan Vrouwke Pekelkont die een duister plan beraamd had om samen met haar griezels het bos opnieuw te veroveren.  De kinderen kregen een olielamp mee en kwamen op hun tocht door het pikdonkere Altenapark allerlei enge figuranten en gruwelijke objecten tegen – niet alleen in de bomen maar zelfs in de vijver.  Ook het uiltje uit het verhaal van de reus tijdens Sprookjespark Altena kruiste hun pad.  Zelfs de rookmachine van de brandweer werd ingezet. Kers op de Halloweentaart waren de deelnemertjes zelf, die flink hun best hadden gedaan om zich te verkleden.

marshmallowNa afloop kregen de kinderen een marshmallow om boven de vuurkorf te houden op het terras van het cultuurcafé, waar de ouders al gezellig aan ’t keuvelen waren. Daar was ook pompoensoep te verkrijgen en aangepaste snacks.

Bekijk hier het griezelige fotoalbum en bibber, beef en herbeleef:

KontichBeeft (19) KontichBeeft KontichBeeft (15) KontichBeeft (16) KontichBeeft (13) KontichBeeft (8)     KontichBeeft (3) KontichBeeft (1) KontichBeeft (24) KontichBeeft (22) KontichBeeft (21) KontichBeeft (25)
foto’s Christiaan De Buyst & Wannes Van Stappen

6decemberTip: noteer alvast 6 december in je agenda want dat belooft ook een erg kindvriendelijke dag te worden in cultuurcafé Altena. ..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s