Kontich bibbert

U dacht dat de ice bucket challenge al lang tot het verleden behoorde? Dan is dat zonder enkele Kontichse politici gerekend. Op 8 november gingen de gemeenteraadsleden Luc Abrams (Open VLD) en Luc Blommaerts (CD&V) de uitdaging aan van schepen Bart Seldeslachts (NV-A), ook al is de hype intussen passé en kreeg de actie ook veel kritiek, onder andere vanwege de waterverspilling. De verschillende A.L.S.-verenigingen zijn er hoegenaamd niet armer door geworden…

blommaerts-icebucketLuc en Luc lieten gelijktijdig een emmer ijswater over hun hoofd gieten in het gemeentepark om aandacht en steun te vragen voor de spierziekte A.L.S. Erg moedig van onze politici bij deze barre herfsttemperaturen! Geen woorden maar daden…

Zij nomineerden op hun beurt enkele personen die heel actief zijn in verschillende wijken van Kontich. Zo ook ondergetekende Diederik Vranken van de Altenawijkwerking. Uiteraard willen we deze uitdaging niet negeren. Bij de Altenawijkwerking gaat alles echter wat vlotter dan in de politiek en dus werd ons filmpje al ingeblikt in september… En wees gerust, bij ons werd er geen water verspild. Je hoeft ook geen schrik te hebben om genomineerd te worden.

icebucketZiehier ons filmpje op Youtube. (Dit filmpje kwam tot stand op een nachtelijk uur in Italië, met medewerking van de ploeggenoten van volleybalclub Kokaz Kontich, met excuses voor de geluidskwaliteit vanwege de achtergrondgeluiden).

We maakten meteen ook van de gelegenheid gebruik om enkele andere spierziekten in de aandacht te brengen waar we mee geconfronteerd werden in onze vriendenkring en waar we in het verleden al onze steun aan verleend hebben:

  • M.S.A. (multiple systeem atrofie): msa-ams.be
  • S.M.A. 2 (spinale musculaire atrofie type 2): voor wie graag nog eens terugblikt, is hier de website van de benefietactie die we toen op touw zetten,  intussen al zeven jaar geleden.

Het zou fantastisch zijn mocht je projecten rond deze spierziekten willen steunen, maar dat is uiteraard geheel vrijblijvend.

2 Reacties op “Kontich bibbert

  1. Gelukkig zijn er nog mensen die niet enkel met zichzelf bezig zijn…en enkel energie steken in klagen én zagen…..

  2. Lekker bibberen voor het goede doel, goed zo Diederik en dat zonder waterverlies…
    Frans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s