Ook staking bij Delhaize Kontich

Ongeveer de helft van de Belgische filialen van Delhaize zou vandaag gesloten blijven, zo ook de vestiging in de Altenawijk in Kontich. Op donderdag bleven ook al verschillende vestigingen gesloten, net als de depots van Zellik, Ninove en Molenbeek.

staking_Delhaize_Kontich

De staking gaat uit van de socialistische en christelijke vakbonden. De acties komen er nadat de vakbonden woensdag furieus hebben gereageerd op de details over de looninlevering die ze tijdens een ondernemingsraad hebben gekregen van de directie. De bonden spreken van een lawine van sociale inleveringen. Zo zouden de pauzes niet langer betaald worden, een anciënniteitsdag geschrapt worden en de loonvoorwaarden van alle medewerkers aangepast worden. Volgens de bonden is er sprake van een daling van het brutoloon met 90 euro per maand. De directie van Delhaize kondigde onlangs herstructureringen aan, met een collectief ontslag van tot 2.500 werknemers en het stopzetten van veertien supermarkten in eigen beheer.

De actie in Kontich zal minimum tot vrijdagmiddag duren. De toegangspoort blijft gesloten.

2 Reacties op “Ook staking bij Delhaize Kontich

  1. Bedankt voor de info!

  2. Als het nu eens ging over een verbetering,……een nieuwe struktuur of inrichting van de winkels…… die klanten én werkend personeel ten goede zou komen….een inlevering ter zake zou dan zelfs zinvol zijn én aanvaard worden.Maar….wat dacht je?…..het gaat enkel over méér winst maken ten bate van de aandeelhouders die nu ocharme niet genoeg krijgen.Groot gelijk dan dat de werknemers staken…wat kunnen ze anders…en tenslotte zullen ze toch verliezen..en de dividenden winnen…Helaas voor de werkenden en hoera voor wie al ruim genoeg heeft…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s