De musical van Altena was amazing!

Musical14-01Om de twee jaar brengen leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Altenaschool een musical en ook enkele leerkrachten spelen mee.
Dit jaar werd opnieuw gekozen voor ‘Il Giardino di Trapoli’. Dit mag intussen een klassieker genoemd worden in het Altenarepertoire, want reeds in 2000 en ook in 2006 werd deze ‘schoolmusical met opera-allures’ vertolkt. De teksten werden hier en daar herschreven en geactualiseerd; er werden 3 extra liedjes gecomponeerd en zelfs extra personages getoverd. Deze keer lieten de makers zich inspireren door de wondere wereld van filmmaker Tim Burton.
Musical14DV-13De mama’s van de oudergroep (onder leiding van Annick Peersman) zorgen voor prachtige kostuums en grime en de papa’s (en één mama) bouwden een levensecht decor: een grote tuin met sierlijke poort, een duistere kerker, een muzikale serre en een vals museum.
Musical14©KrisHoet-06
Eddy Beeckmans, de directeur van de kleuterschool coördineerde de decorbouw en ontfermde zich traditiegetrouw over de regie. De musical werd geschreven door leraar Chris Timmermans. Hij componeerde alle liederen en zorgde live voor de muzikale begeleiding tijdens de vertoningen. Klank en licht werden uitbesteed aan professionals – het team dat ook aan de spektakelmusical ’14 – ’18 meewerkt.
124 acteurs speelden mee – leerlingen en leerkrachten – in de 5 vertoningen van donderdag tot zondag in de laatste week van maart in zaal De Vleugel. De hoofdrolspelers speelden elke voorstelling, de bijrolspelers wisselden elkaar af. Achter de schermen werkten ook tal van leerkrachten en ouders mee: regie-assistenten, toneelmeesters, een choreograaf, een zangcoach, een koorleider, een souffleur, rekwisiteurs, … te veel om op te noemen.
Het resultaat mocht in alle geval weer gezien worden! Het publiek reageerde erg enthousiast en was vol bewondering voor zoveel creativiteit en professionaliteit. Musical14-06Er waren momenten van ontroering en zelfs kippenvel, daar zorgden onder andere Serafina (Juf Ilse Boone) en Parsifal (Meester Dirk Reyniers) voor. Maar er werd ook regelmatig flink gelachen met Carmina Burana, de boosaardige Astrid-Bryanachtige Königin der Nacht (Juf Martine D’Hooghe) en haar criminele vrouwenversierende echtgenoot, “den Don” Giovanni van de firma Giovanni Valsercanni.  Ook discoduivel Mephisto (Meester Rudi De Meyer) viel erg in de smaak maar ook de acteer-, dans- en zangprestaties van de leerlingen wekten veel bewondering.
De Altenaschool mag weer trots zijn op het geleverde resultaat. Het was ‘amazing’!
Musical14DV-14
Reserveer alvast een plaatsje in je agenda in 2016.

De foto’s spreken voor zich: bekijk de 51 foto’s op Flickr:
 Musical14DV-11 Musical14©KrisHoet-06 Musical14DV-12 Musical14DV-04
Of bekijk de  slideshow.
© foto’s: Kris Hoet, Gert Verhoft, Diederik Vranken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s