Kampioenenviering: Altenawijk gaat met alle prijzen lopen

Vrijdag de dertiende december was een geluksdag voor de Altenawijk. Op de jaarlijkse kampioenenviering kaapte de plezantste wijk van Kontich alle prijzen weg: de sportvrouw, sportman en sportjongere van het jaar komen uit onze wijk. Want… kampioen zijn is plezant! En ook de sportploeg van het jaar werd door een wijkgenoot vertegenwoordigd.

kampioenen

Julie Caluwé – Marc Brion – Julie Cornelissens

De 21-jarige Julie Caluwé uit de Pieter Potlaan, werd uitgeroepen tot sportvrouw van ’t jaar.  Ze startte haar korfbalcarrière bij Korfbalclub Voorwaarts in Edegem. Sinds haar zeventiende maakte ze als junior de overstap naar de fanionploeg in het seizoen 2009-2010. In dit debuutseizoen werd ze al meteen verrassend uitgeroepen tot korfbalster van de topkorfballeague. In het seizoen 2011-2012 werd Julie vicekampioen in de Belgische zaalcompetitie met Voorwaarts. Ze werd toen ook nationaal topschutter met 55 korven – een recordaantal. In 2012-2013 werd ze vicekampioen in de veldcompetitie. Enkele maanden geleden kwam ze nog in de spotlights door 9 keer te scoren in één veldcompetitiewedstrijd, wat zeer uniek is voor een dame.
Met The Diamonds, het nationale team werd ze vicewereldkampioen in 2011 in Shaoxing (China) en in augustus 2013 behaalde ze zilver op de World Games in Cali (Colombia).

Marc Brion (49 jaar) uit de Bochtstraat veroverde voor de vierde keer de titel van sportman van ’t jaar. Hij is een veelzijdig atleet die tegenwoordig vooral focust op de 10-kamp en zelfs 20-kamp in de categorie master M45 . In het verleden waagde hij zich ook aan duursporten zoals marathon, triatlon en zelfs ultralopen. Hij behaalde tal van ereplaatsen in het veldlopen, indoor en pistewedstrijden. Zo werd hij provinciaal en Vlaams polsstokkampioen, provinciaal kampioen en Belgisch vicekampioen in de 5-kamp en Vlaams kampioen speerwerpen en hoogspringen. 

De 15-jarige spring-in-‘t-veld Julie Cornelissens, net als Julie Caluwé uit de Pieter Potlaan, kaapte de trofee van sportjongere van ’t jaar weg. Sinds haar 8 jaar doet ze aan rope skipping in clubverband en is aangesloten bij Skip Up uit Edegem. Ze verzamelde al tal van medailles, zowel nationaal als internationaal. In teamverband sprong ze al op het E.K. in Hongarije en het W.K. in Florida, maar als kers op de taart werd ze individueel Europees vicekampioen in Portugal. In haar leeftijdscategorie hoort ze tot de top 10 van België.
Er waren nog enkele andere genomineerden uit de Altenawijk in de categorie individuele sportjongere:
Mats Cornelissens (°2003, Pieter Potlaan, broer van Julie): rope skipping
Tim De Ridder (°1999, Pluyseghemstraat): biathlon en langlauf

Sportploeg van het jaar werd basketbalploeg senioren heren 1 van BBC Kontich. En ja hoor: ook daar speelt een Altenawijkbewoner bij! En ja hoor: ook hij woont in de Pieter Potlaan: Vincent Benoy.
Uiteraard spelen er ook nog wijkbewoners bij de andere genomineerde sportploegen. Om niemand te vergeten, publiceren we geen namen…

De Altenawijk mag dus apetrots zijn met de vier trofeeën! En dat in het feestjaar naar aanleiding van 50 jaar Altenawijk. Een dikke proficiat!

Een Reactie op “Kampioenenviering: Altenawijk gaat met alle prijzen lopen

  1. Vind ik fantastisch als afsluiting van ons feestelijk jaar “Altenawijk ’50”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s