Eerwaarde Zuster Isidora

Er kwam een berichtje binnen via onze website van ene Petrus Verleijsen uit Roosendaal (Nederland). Hij is op zoek naar foto’s van het graf van zijn tante nonneke, Eerwaarde Zuster Isidora die in 1960 overleed in het Altenaklooster. Hij herinnert zich nog hoe hij op 9-jarige leeftijd vanuit Kalmthoutse Hoek (nu Essen-Hoek) met de bus naar het klooster kwam om er het 50-jarig jubileum van E.Z. Isidora te vieren. Hij stuurde ons ook onderstaande foto, het bidprentje en de geboorteakte, die wij met plezier met jullie delen. Mocht iemand Zuster Isidora nog gekend hebben of weten waar ze begraven werd, dan vernemen we het graag.

ZusterIsidora-jubileum

E.Z. Isidora bij 50-jarig jubileum

Zr.Isidora-bidprentje

Bidprentje van E.Z. Isidora

Johanna Maria Petronella Verleysen, beter gekend als Zuster Isidora is geboren op 4 april 1872 te Kalmthoutse Hoek. In 1897 trad zij in het Altenaklooster bij de Zusters Dienstmaagden van de H.H. Harten van Jezus en Maria en even later werd ze gekleed. Ze werd tijdelijk geprofest op 3 oktober 1899 en deed haar eeuwige geloften op 24 oktober 1902. De viering van de 50ste verjaardag van haar professie vond plaats op 3 oktober 1949, gelijktijdig met de plechtige inwijding van het nieuwe moederhuis door Kardinaal Van Roey. Ook haar Moeder-overste en drie medezusters vierden die dag hun jubileum.

Volgens het doodsprentje overleed Zuster Isidora in het Altenaklooster in eenvoud, met grote trouw en tevreden met de geringste werken en stond ze gedurende meer dan 62 jaar in dienst van God en haar kloostergemeenschap. De dienstbaarheid viel haar niet zwaar omdat zij in haar eenvoudige wijsheid begreep dat God niet let op eer en aanzien onder de mensen, maar op de zuiverige bedoeling van een nederig hart.

Zr.Isidora-geboorteakte

Geboorteakte van E.Z. Isidora

Een Reactie op “Eerwaarde Zuster Isidora

  1. Wij zullen dit bericht doorsturen naar ons tante Lieve, die tijdens de oorlog als leerling op Altena was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s