Grote garageverkoop in de Altenawijk op 6 oktober

Binnenkort is het weer zover: op zondag 6 oktober 2013 organiseert de Altenawijk haar succesvolle garageverkoop & rommelmarkt – intussen al voor de zevende keer.  Let wel: er zijn enkele kleine wijzigingen t.o.v. de vorige editie.
Zowel bewoners van de Altenawijk als niet-bewoners kunnen hier hun spullen verkopen.

garageverkoop_affiche_website

Dit is geen klassieke rommelmarkt waar het wringen is voor een plekje, maar wel een gezellig en luchtig straatfestijn waar je op je gemakje kan snuisteren en snuffelen en waar je nog echte koopjes kan doen! Je kan ook gewoon eens komen buurten of een glaasje drinken en een snackje eten aan democratische prijzen en ook de kinderen kunnen zich uitleven op de speelweide van de jeugdbeweging. Ook dit jaar verwent het VNJ de kinderen op een springkasteel.

Bovendien viert de Altenawijk dit jaar haar 50ste verjaardag. Kom gerust even proeven van de feeststemming. Noteer alvast ook ons éénmalig Baltena & praatcafé de avond voordien (5 oktober) en Sprookjespark Altena het weekend erna op zaterdag 12 oktober! Zoals je ziet, wordt oktober dé feestmaand bij uitstek.

garageverkoop_stratenplan

T.h.v. Altenastraat 30 (op het VNJ-terrein) bevindt zich de infostand.  Daar kan je terecht voor alle vragen. De “externe verkopers” dienen zich ten laatste om 8 u. aan te melden bij de infostand of op het pleintje aan de Biesaard waar ze  een plaats toegekend krijgen. Hou er rekening mee dat de straten na dit uur autovrij gemaakt worden. Bij de infostand vind je ook een drank- en eetkraam en de toiletten.
In het “neutrale kraam” worden door vrijwilligers spullen verkocht die geschonken worden uit verschillende hoeken. Alle giften zijn welkom! Stuur ons een berichtje via onderstaand inschrijvingsformulier (optie 4) of breng je verkoopbare spullen binnen in de Groentenloods.  De opbrengst zal dit jaar gebruikt worden om Sprookjespark Altena mogelijk te maken.

Op algemeen verzoek hebben we dit jaar het aantal deelnemende straten verminderd om het zo voor de bezoeker compacter, toegankelijker en nog gezelliger te maken. Daardoor zijn de Pluyseghemstraat, Bochtstraat en  een stuk van de Edegemsesteenweg niet meer opgenomen in de garageverkoop.  Bewoners van deze straten worden vriendelijk uitgenodigd om (aan een gunstprijsje) op één van de pleintjes in de Altenastraat te verkopen.

Vanwege de toenemende populariteit van de garageverkoop vragen we je om het aangepaste verkeersreglement te respecteren. Het is perfect mogelijk om de deelnemende verkopers te voet of per fiets te bezoeken. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voorzien in de directe omgeving. Nieuw is ook dat je je voertuig bij je kraam kan laten staan, indien je dat echt wenst – mits een kleine vergoeding. Dat kan enkel op de door ons toegewezen plaatsen. Aan de andere verkopers wordt gevraagd om hun voertuig op de parking van de Aldi te plaatsen.

Tarieven

 • wijkbewoners: 5 euro
  (i.g.v. inschrijving na 30 september: 6 euro)
  gratis consumptie in de dranktent inbegrepen!
 • externe verkopers:
  5 euro voor 2 meter  (i.g.v. inschrijving na 30 september: 6 euro)
  per extra meter: +2 euro
  auto bij staanplaats: +5 euro
  woonwagen of bestelwagen bij staanplaats: +9 euro

Inschrijvingformulier (kan t.e.m. 30 september)

Hartelijk dank aan de sponsors! Je vindt meer info over de sponsors op de affiche.

Een Reactie op “Grote garageverkoop in de Altenawijk op 6 oktober

 1. heel goed om alles verkeersvrij te maken, maar dan moet er wel op toe worden gezien dat het voor “IEDEREEN” is en het ook laten naleven. mvg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s