35ste volleybal wijkentornooi verwelkomt recordaantal deelnemers

Naar jaarlijkse traditie wordt tijdens het pinksterweekend het wijkentornooi georganiseerd door volleybalclub Komart. Dit jaar zijn we al aan de 35ste editie toe. Het tornooi begint zaterdag rond 13u en op zondag wordt de hele dag gevolleybald.

Supporters zijn van harte welkom. Op zondag is er kinderanimatie voorzien. Eten is er in overvloed: broodjes, taart, hamburger en braadworst of frietjes. Op zondagmorgen wordt een ontbijt geserveerd en op zondagavond is er een reuze BBQ. En wees gerust, je zal er ook geen dorst lijden. Coverband De Natte Gazette zorgt voor de muzikale afsluiter.

wijkentornooi2013

Het terrein achter de gemeentelijke sporthal zal ook dit jaar niet bruikbaar zijn vanwege de bouw van de nieuwe polyvalente zaal aldaar. Het 35ste wijkentornooi zal daarom plaats vinden op de terreinen van voetbalclub K Kontich FC (Duffelsesteenweg).

Het eerste wijkentornooi vond plaats in de Altenaschool op 17 juni 1979 met een deelname van 15 ploegen. Hoofdverantwoordelijke en bezieler was toen Jean Deprey, gesteund door verscheidene sympathisanten. Vanaf het derde tornooi nam Walter Stas de leiding over en kon zich verzekeren van een schare trouwe medewerkers met aan het hoofd toenmalig Komartvoorzitter (én wijkbewoner) Jos Thijs.

De eerste negen tornooien vonden plaats in het Altena-instituut. Door omstandigheden moest in 1987 worden verhuisd naar het terrein achter de gemeentelijke sporthal.

Dit jaar mogen de organisatoren een recordaantal ploegen verwelkomen. Met 57 deelnemende ploegen mag men stellen dat dit tornooi evolueerde tot één van de grootste sportmanifestaties van Kontich en omgeving. Met 670 inschrijvingen voor de BBQ sneuvelt dit jaar nog een record.

Prestaties Altenawijk
In het verleden was de Altenawijk telkens goed vertegenwoordigd in de recreatieve en competitieve reeks: Altena 0, Altena 1 , Altena 2, …, Helenaveld, Pieter Potlaan, Abelenlaan, Pluyseghemstraat, Antwerpsesteenweg, … In het verleden wist Altena 1 regelmatig de beker weg te kapen. In 2012 was Altena 0 eindwinnaar.
Ben je benieuwd wat onze jarige wijk er dit jaar van bakt, kom dan zeker een kijkje nemen! Ambiance verzekerd want ook in Kontich geldt de olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen…

De buienradar wordt angstvallig in het oog gehouden. Dit jaar is de feesttent alvast nog een maatje groter dan voorgaande jaren.

Hoe onze wijk het er dit jaar vanaf bracht lees je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s