Fietshappening 50 jaar Altenawijk: dolle pret ondanks herfstweer

In de straten van de Altenawijk werd de slotdag van een wielerdriedaagse georganiseerd in samenwerking met Wielerclub Steeds Vooraan uit Kontich en de Vlaamse Wielerbond. Er waren individuele tijdritten voor de aspiranten, een omniumwedstrijd, een afvalling & puntenwedstrijd en ook behendigheidsproeven voor de miniemen. Liliane van De Groentenloods mocht de winnaars huldigen; deze wielerwedstrijd werd namelijk gehouden ter nagedachtenis van de Grote Altenaprijs die jarenlang georganiseerd werd door haar schoonvader, wijlen Jos Franssen. Liliane beloonde ook elke deelnemer met een gezond pakketje dat geschonken werd door De Groentenloods en de apotheek van op’t hoekske.

Voor de eindresultaten verwijzen we je naar de website van Wielerclub Steeds Vooraan en/of de blog van de miniemen en aspiranten (nog even geduld).

Een uitgebreide fotoreportage vind je hier (200 foto’s op Flickr):
Altenaprijs2013Kontich (191) Altena Koerse  Altena Koerse Altena Koerse Altena Koerse  Altena Koerse Altena Koerse    Altena Koerse  Altena Koerse  Altenaprijs2013Kontich (171)     

In de Biesaard werden de hele namiddag allerhande gekke fietsen uitgeprobeerd. Er was een scheve fiets, twee hobbelwielfietsen, een poeptrapfiets, een misvormde tandem en nog veel meer. De grote uitdaging was de averechtse fiets: niemand sloeg erin om deze fiets (met autostuur) deftig te berijden. Naar links sturen om naar rechts te fietsen en omgekeerd… het leek toch minder eenvoudig dan gedacht. Zelfs rechtdoor fietsen bleek geen optie.
photo

De drank- en eettent draaiden op volle toeren. De hamburgers en pannenkoeken vlogen de deur uit en ook de hotdogs werden gesmaakt. De vrijwilligers van Wijkwerking Altenawijk en van Steeds Vooraan vormden één groot team. Alles liep op wieltjes…

Het deed ons veel plezier om ook enkele nieuwe wijkmedewerkers te mogen verwelkomen: bedankt Elke, Ferre, Alain, Jelle, …

Om 17u gaf Gregorius ‘Gore” Van Moer het startschot voor de knotsgekke één-tegen-één wedstrijdjes voor volwassenen op kinderfietsjes, mét de nodige obstakels. Het Wit-Gele Kruis verhoogde prompt de staat van paraatheid want de valpartijen volgden elkaar snel op. Het publiek kreeg waarvoor het gekomen was – gelukkig vielen er geen gewonden.

photo

Bekijk hier de volledige fotoreportage (94 foto’s op Flickr):
Altenawijk_fietshappening_2013 (67) Altenawijk_fietshappening_2013 (68) Altena Koerse Altena Koerse Altenawijk_fietshappening_2013 (71) Altenawijk_fietshappening_2013 (76) Altenawijk_fietshappening_2013 (65) Altenawijk_fietshappening_2013 (90) Altena Koerse Altena Koerse Altena Koerse Altena Koerse

De afwezigen hadden alweer ongelijk! Toegegeven, het weer had beter gekund, maar dat kon de pret voor jong en oud niet bederven.

Nu houden we het even wat rustiger wat de wijkfestiviteiten betreft. De voorbereidingen voor Sprookjesbos Altena (12 oktober) zijn intussen heropgestart. Kandidaten om hieraan mee te helpen, zijn meer dan welkom! Laat gerust iets weten via het contactformulier. De eerstvolgende vergadering over het sprookjesbos vindt plaats op maandagavond 27 mei.
Meer info over het feestprogramma voor 50 jaar Altenawijk zal je kunnen lezen in het Alternatiefje van juni.
Tijdens het komende pinksterweekend neemt onze wijk het op tegen de andere Kontichse wijken tijdens het jaarlijkse volleybalwijkentornooi  van Komart op het voetbalterrein van F.C. Kontich. Komt dat zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s