Geslaagde eerste luisterronde in Altenawijk

microfoon11Het nieuwe gemeentebestuur wil zich deze lente in alle Kontichse buurten voorstellen en ook luisteren naar de vragen en bekommernissen van de buurtbewoners. De Altenawijk mocht op 18 april de spits afbijten in de Altenakapel. Nadat elke schepen zich voorstelde aan het talrijk opgekomen publiek, lichtte hoofdinspecteur Roger Krikemans, postoverste van politie Kontich, het werk van de wijkagent toe.

Daarna werd ook uitgelegd op welke manier de burger in de toekomst meer inspraak zou moeten krijgen, onder meer via de nieuwe wijk- en dorpsraden.  Deze wijkraad zal het aanspreekpunt vormen tussen de wijk en het gemeentebestuur.

Vervolgens kreeg het publiek de kans om vragen te stellen aan het schepencollege. Na een valse start met een vraag over de wijk rond de Holle Eikaard, kwamen al snel de pijnpunten in onze Altenawijk aan bod. Zo werd gevraagd wat de plannen van het nieuwe bestuur waren rond de verbindingsweg, de verkeersoverlast in de Helenaveldstraat,  het probleem van de hangjongeren en zwerfvuil, het autoluw maken van het Altenapark, het voortbestaan van de Altenataverne, de noodzakelijke herstellingswerken in de Altenakapel, de slechte staat van het wegdek in de Bochtstraat, de vergunning voor het rooien en snoeien van de bomen aan de vijver tussen de Altenastraat en de kinderboerderij, en nog veel meer. De betrokken schepenen trachtten hier telkens een antwoord op te formuleren.  Af en toe kwamen de ergernissen en de frustraties bij het publiek naar boven, maar al bij al ging het er behoorlijk constructief aan toe. De klachten werden alvast aandachtig aanhoord, hopelijk wordt er ook snel gevolg aan gegeven.
Na afloop werd er nog nagekaart bij een drankje, aangeboden door het gemeentebestuur.

Mocht je nog bepaalde vragen willen stellen aan het gemeentebestuur i.v.m. onze wijk dan kan je die (voorlopig) bezorgen aan onze wijkwerking. Deze vragen zullen vervolgens gebundeld worden en aan het gemeentebestuur bezorgd worden. Ook als je geïnteresseerd bent om deel uit te maken van de nieuwe wijkraad, dan kan je je kandidaat stellen, bijvoorbeeld via altenawijk@gmail.com. Niet twijfelen, gewoon doen!
En voor de liefhebbers,  de correcte uitspraak van Altena kan je nog eens nalezen op altenawijk.be/uitspraak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s