Altenaschool zal dringende renovatie zelf bekostigen door achterstand subsidies

Op 1 maart 2013 verscheen in Gazet van Antwerpen een artikel over de vele scholen die wachten op subsidies van de overheid. Door de achterstallige uitbetaling van deze noodzakelijke subsidies zitten tal van infrastructuurwerken in de koelkast. Dit is ook het geval voor de Altenaschool die  al sinds eind jaren negentig op een uitkering van ettelijke honderdduizenden euro wacht, om verschillende plannen te realiseren.
Eddy Beeckmans, directeur van de kleuterschool, licht de situatie toe in het interview met GvA: “Die zijn opgenomen in ons masterplan voor de hele school dat in die periode is samengesteld. Enkele projecten hebben we al met subsidies kunnen waarmaken. Maar voor andere elementen, zoals de renovatie van de speelplaats, de sporthal en de kleuterschool, wachten we nog steeds op geld. Sporttoestellen die tekenen van memel vertonen, hebben we al aan de kant gezet. Intussen vallen we voor bepaalde, dringende zaken terug op oplapwerk. Maar we kunnen moeilijk toch alle sportramen vervangen. Te veel investeren in dringende zaken willen we ook niet, omdat het kosten op het sterfhuis zijn als de subsidies toch komen.

EddyBeeckmans

Directeur Eddy Beeckmans van de vrije basisschool Altena kijkt naar de aangetaste gevel, die de school noodgedwongen met eigen middelen zal opkalefateren.
(Foto Dirk Van De Velde, GvA 1 maart 2013)

Het is nu eenmaal niet anders. En alle investeringen zelf volledig dragen, is evenmin een optie. We spelen vooral meteen in op zaken die verband houden met de veiligheid. Zo is de school twee jaar geleden plots geconfronteerd met een afbrokkelende gevel als gevolg van insijpelend vocht. Als we dat met subsidies willen herstellen, moeten we ook weer jaren geduld oefenen. Dus hebben we ervoor gekozen die werken volledig zelf te bekostigen. Dat kost de school wel 200.000 euro, een bedrag dat we niet zomaar uit ons  werkingsbudget kunnen halen.

Lees hier het volledig artikel:
Altenaschool_subsidies GvA, 1 maart 2013 – auteurs Jan Van De Poel & Wim Daeninck
Vijftig scholen wachten nog op 129 miljoen euro

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s