The amazing story from down under

Begin februari vond Veronique uit de Pluyseghemstraat een postpakket uit Australië in haar brievenbus. Het pakket – dat reeds door de douane opengescheurd werd – zat vol geschenken en was bestemd voor ene Faustine, maar het adres bleek niet te kloppen. australieVeronique wilde zo graag het pakket bezorgen aan de rechtmatige eigenaar en schuimde de hele Pluyseghemstraat af op zoek naar Faustine – van deur tot deur. Ze vroeg ook raad bij de post, de politie, de gemeentediensten… zonder succes. Ten einde raad kwam ze toevallig terecht bij de redactie van het Alternatiefje. Die stelde voor om een oproepje te lanceren in het Alternatiefje van maart. Curieus als we zijn, hebben we toch eerst zelf een poging ondernomen om te achterhalen wie het pakje nu precies verzonden had en voor wie het bestemd was.  Het pakket was verzonden door “Campbell/Richardsons” uit Randwick. australië

Onze speurtocht op internet leerde dat Randwick een zuid-oostelijke voorstad is van Sidney. Aan Campbells en Richardsons geen gebrek in Randwick, dus dat is zoeken in een hooiberg. Dan hebben we het adres maar even gegoogled: Govett street n°25, en na lang zoeken, botsten we op de website van een school in Randwick waar ouders zich konden inschrijven voor een “spring luncheon” of lentelunch ten huize Louise Campbell. Het e-mailadres bleek echter niet meer te functioneren. Detectivegewijs konden we op diezelfde schoolsite achterhalen dat Louise twee dochters heeft: Henrietta & Pippie Richardson. Dan hebben we onze stoute schoenen maar aangetrokken en een mail verzonden naar de St.Catherine’s School.
2 dagen later kregen we antwoord van Louise Campbell!
Hello, I am Louise Campbell who has sent the parcel to Faustine and somehow it has ended up at your house.  Thank you so so much for tracking us down through my daughters school!
My brother Jamie lives in Belgium – I think this is where he lives below?? But in any event he has said he will come and pick it up.  Here is the message from him: “Faustine lives in Wallonia. I live in Flanders just outside of Antwerp. This is my address: 1/102 Pluyseghemstraat. There is 110km which separates us… I will pick up the parcel.”
Again thank you for taking the time to find us. Kind Regards, Louise

Even later kregen we dit berichtje van de broer die in Kontich woont:
Ha, ongelovelijk de verhaal. Heel groote bedankt om van de parcel te zorgen. Ik zal langs kommen morgen om het te ophalen. Mijn dochter woond in Charleroi. Ik ga regelmatig om haar te bezoeken. Trouwens ik vertrek naar daar Woensdag. Zij zal heel blij om nog een kadeautje te krijgen. Tot later dan en weer bedankt! Jamie

Nadat het pakje werd opgehaald, kregen we nog deze bedanking uit Australië, (incl. foto’s van Faustine):
Thank you so much again.  What an amazing story!  What did we ever do without the Internet? You should write it up in your newspaper!  Regards, Louise.

En zo gebeurde…

Hercule P.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s