Brandweer Kontich rukt massaal uit voor brand in Altenastraat

Op maandag 11 maart, rond 18u45, rukte de brandweer van Kontich massaal uit voor een brandmelding in de Altenastraat. Zij werden gealarmeerd over uitslaande vlammen aan het VNJ-heem. Met 4  grote brandweerwagens snelden ze naar de Altenastraat. Dat werd echter niet vergemakkelijkt door het sneeuwtapijt dat zich intussen had gevormd op het wegdek.

brand

Ter plaatse gekomen zagen ze hoe het heem in lichterlaaie stond. Althans, zo leek het.  De buitenverlichting – een straffe halogeenspot – was blijkbaar blijven branden. Door het lichteffect op de vallende sneeuwvlokken moet een voorbijganger gedacht hebben dat het om dansende vlammen ging.
Gelukkig was het dus loos alarm.
Helaas waren de brandweerlui 2 weken te laat: toen vonden op deze plaats de vuurfeesten van het VNJ plaats en dan zouden ze op zijn minst een glühweintje gekregen hebben…  Dat hebben ze toch wel verdiend, want het was geen weer om buiten te komen. Bij deze nodigen we ze uit op het groot buurtfeest op 28 april dat op deze locatie zal plaatsvinden naar aanleiding van 50 jaar Altenawijk, met ondermeer een zeepkistenrace in de Altenastraat.

brand3

De ramptoeristen waren uiteraard ook weer van de partij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s