Greta Hendrickx exposeert in Sociaal Huis

gretahendrickx

Van 16 november 2012 tot 15 mei 2013 exposeert kunstenares Greta Hendrickx in het Sociaal Huis (OCMW, Antwerpsesteenweg 62). Greta woont in de Altenawijk en is ook trouw medewerkster van de wijkwerking, ondermeer met  ’t Greteljeeke voor de allerkleinsten in ’t Alternatiefje.

Voor Greta, die ook sprookjes en verhalen schrijft, is schilderen een passie, een manier om zich te uiten en een verlangen naar een wereld vol harmonie, waar zielen woordeloos met elkaar communiceren.

gretahendrickx2

Meestal schildert ze met acrylverf op doek. In het begin van haar opleiding maakte ze schilderijen gebaseerd op collages.
Nadien vlinderde ze naar warme exotische taferelen, geïnspireerd op de symbolische kunstenaar Paul Gauguin, die in Tahiti verbleef.
Later kwam zij in de ban van de symboliek en ‘primitieve’ schilderkunst van de Aboriginals.  De recentere werken van Greta Hendrickx zijn intuïtief en spiritueel getint. Mythische wezens, zoals elfen en feeën,  zijn haar huidige muze.

Met het initiatief “Kunst in het Sociaal Huis” wordt al wie interesse heeft, uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen.
In het sociaal huis werden de gangen omgevormd tot een permanente kunstgalerij. Kontichse kunstenaars krijgen er de mogelijkheid om gedurende enkele maanden hun werken tentoon te stellen. Voor elke bezoeker ligt een brochure over de tentoongestelde werken en de kunstenaar(s) ter beschikking.
Alle bezoekers die de “Kunst in het Sociaal Huis” willen komen smaken, zijn welkom: tijdens de openingsuren kan de expositie vrij bezocht worden.

Openingsuren: Maandag 9-12u / 18-20u, Dinsdag 9-12u / 14-16u, Woensdag 9-12u / 14-16u, Donderdag 9-12u / 14-16u, Vrijdag 9-12u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s