VTI: eerste school met oplaadpunt voor electrische voertuigen

Het Vrij Technisch instituut maakt plannen voor de toekomst. Men wil meegaan met de technologische ontwikkelingen zoals oplaadtechnologie en passiefbouw. Daarvoor moest eerst ruimte gemaakt worden. Een afbraak drong zich op. Daarvoor werd tijdens de zomervakantie de oude directeurswoning aan de Edegemsesteenweg gesloopt. Het is een stukje geschiedenis dat wegging uit het straatbeeld van Kontich om ruimte te geven voor de nieuwe technologische ontwikkelingen. Het VTI bouwt zo verder aan haar toekomst. 

edegemsesteenweg VTI05

P1060672 P1060669

Op de opendeurdag tijdens het vorig schooljaar konden de vele bezoekers het oplaadpunt voor elektrische voertuigen al bewonderen. Hiervoor werkt het VTI nauw samen met ThePluginCompany, een bedrijf uit Kontich met de meest geavanceerde en intelligente oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen. Als school is het VTI de eerste met een intelligent oplaadpunt, dat ook nog heel mooi oogt door het knappe design.

Om voor ecologisch en milieubewust onderwijs te zorgen, wil het VTI ook werk maken van passiefbouw en energiearme toepassingen. “De bescherming van het milieu is voor onze toekomst van groot belang. Jonge mensen moeten we daarvan bewust maken en daarvoor oplossingen aanreiken,” zegt directeur J. Hoyberghs.

oplaadpunt
Hugo Brits, Leerkracht auto, demonstreert de elekrische auto aan een ouder op de Opendeurdag

oplaadpunt3 oplaadpunt2

bron: vtikontich.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s