Edegemsesteenweg gedeeltelijk afgesloten

Begin november is een aannemer gestart met de verbeteringswerken aan de voetpaden in de Edegemsesteenweg tussen de Edgard Tinellaan en de Antwerpsesteenweg. Het gaat om noodzakelijke verbeteringswerken in afwachting van de latere heraanleg van de straat. De werken nemen, wanneer alles volgens de door de aannemer vooropgestelde planning verloopt, twee maanden in beslag. Gedurende deze periode wordt de Edegemsesteenweg vanaf de De Villermontstraat afgesloten voor alle verkeer. Ook voor fietsers is er geen doorgang mogelijk.

Voor motorverkeer voorziet men een omleiding via Edegemsesteenweg, Altenastraat en Antwerpsesteenweg. Tijdens deze werken geldt in de Altenastraat in beide richtingen een snelheidsbeperking van 30km/uur.

Voor fietsers is er een omleiding via de Edgard Tinellaan, Peter Benoitlaan en Noordstraat.

De bussen van De Lijn volgen een omleiding langs de Helenaveldstraat en Antwerpsesteenweg. De bushalte van de Edegemsesteenweg – Edgard Tinellaan wordt voor de duur van de werken verplaatst naar de hoek Edegemsesteenweg – Helenaveldstraat.

Het gemeentebestuur beseft dat deze werken ingrijpend zijn en voor enige hinder zorgen. Zij stellen dan ook, samen met de aannemer, alles in het werk om deze tot een minimum te beperken. Indien je vragen of opmerkingen hebt over verkeerstechnische aspecten, kan je terecht bij de lokale politie van de zone HEKLA, site Kontich (Antwerpsesteenweg), tel. 03 444 00 13.

(bron: kontich.be)

3 Reacties op “Edegemsesteenweg gedeeltelijk afgesloten

  1. Het is te hopen dat de automobilisten hun rijgedrag aanpassen en de voorgeschreven snelheid respecteren. Dit is misschien ook een unieke gelegenheid om iets meer “blauw” in de straat te zien.

  2. Inderdaad graag meer blauw in de straat want ik word elke morgen bijna van mijn fiets gereden . Ik merk ook op dat 30 km /uur voor iedereen een verschillende snelheid is .

  3. Voor de “mama” met de drie kinderen in haar auto op woensdag 23/11 hartelijk dank. Uw lichten en claxon werken wel degelijk heb ik gemerkt in mijn achteruitkijkspiegel”. Ik reed idd 30 km/uur, met welke snelheid kwam U aangevlogen? Maar Uw excuus was heel flauw: “Mijn kinderen komen te laat op school”. Als U echt een verantwoordelijkheidsgevoel in zich draagt vertrek dan wat vroeger om Uw ‘geliefde’ kinderen weg te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s