Biesaardfeest – 10 september 2011

Uitstel is geen afstel en zo is het gebleken ! Volgens traditie vieren de Biesaardiens hun straatfeest tijdens het eerste of tweede weekend van mei. Omwille van de wegeniswerken, die toen in volle uitvoering waren, werd onze aanvraag bij gemeente en politie voor die periode afgewezen en dat was al bij al bij al een niet zo slechte beslissing want thans konden we onze vernieuwde straat meteen mee inhuldigen…. (en kon een mogelijk struikelen niet meer aan de scheve stoeptegels verweten worden!)

Biesaardfeesten (1) biesaardfeest 2011 september2011_012 september2011_038 september2011_053 Biesaardfeesten

Zaterdag 10 september in de vroege ochtend begonnen de eerste vrijwilligers met het opslaan van de tent. Langs beide zijden werd de straat afgezet en het “Luchtkasteel” kon opgeblazen worden.
Stoep(straat)krijt, fietsen, skateboards, speelgoed, enz… werden uitgehaald en terwijl de groten de tent verder aankleedden en versierden, speelden en ravotten de kleine gasten er op los, onder het waakzaam oog van lieve meewerkende vrijwilligers!

Mooi om aan te zien. Dank uiteraard aan de weergoden die ons die ene dag niet in de steek lieten! Het was een zalig weertje dat we voor volgende editie alvast willen vastleggen !

Rond 17 uur werd de sfeer er extra ingebracht door Volksdansgroep ’t Repelsteeltje, waar één van onze buurmeisjes lid van is. Er werd gezongen en gedanst door iedereen die graag mee wou doen. Nadien hebben we genoten van een overheerlijke barbecue, uiteraard aangevuld met de nodige aangepaste drankjes !

Er werd weer goed gelachen, gefeest, gespeeld en bijgepraat door jong en oud van onze wijk en onze straat. Het ging er zoals ieder jaar “gezellig” aan toe en dat is het toch waar het tenslotte allemaal om gaat !

Volgend jaar uiteraard een nieuwe afspraak! De juiste datum laten we later nog weten!

Nog even een woord van dank aan :

  • Felix van Ransbeeck: voor de prachtige affiche en onze trouwe vlag !
  • Leen: voor je geweldig initiatief en leuke sfeer met je dansgroep ’t Repelsteeltje, ook dank aan je collega’s, hopelijk volgend jaar terug !
  • De vele vrijwilligers, die zowel voorbereiding, de dag zelf en de day-after hun hulp hebben aangeboden en verleend.
  • Aan u allen die er bij waren, door jullie aanwezigheid en belangstelling kan ons feestje blijven bestaan!

Tot de volgende,
TOM (ook ne vrijwillige )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s