Garageverkoop

Binnenkort is het weer zover: op zondag 4 oktober 2015 organiseert de Altenawijk haar succesvolle garageverkoop & rommelmarkt,  intussen al voor de negende keer.
Zowel bewoners van de Altenawijk als niet-bewoners kunnen hier hun spullen verkopen.

garageverkoop affiche2015

Dit is geen klassieke rommelmarkt waar het wringen is voor een plekje, maar wel een gezellig en luchtig straatfestijn waar je op je gemakje kan snuisteren en snuffelen en waar je nog echte koopjes kan doen! Je kan ook gewoon eens komen buurten of een glaasje drinken en een snackje eten aan democratische prijzen en ook de kinderen kunnen zich uitleven op de speelweide van de jeugdbeweging. Ook dit jaar verwent het VNJ de kinderen met een springkasteel.

T.h.v. Altenastraat 30 (op het VNJ-terrein) bevindt zich de infostand.  Daar kan je terecht voor alle vragen. De “externe verkopers” dienen zich ten laatste om 8 u. aan te melden bij de infostand of op het pleintje aan de Biesaard waar ze  een plaats toegekend krijgen. Hou er rekening mee dat de straten na dit uur autovrij gemaakt worden. Bij de infostand vind je ook een drank- en eetkraam en de toiletten.

In het “neutrale kraam” worden door vrijwilligers spullen verkocht die geschonken worden uit verschillende hoeken. Alle giften zijn welkom! Stuur ons een berichtje via onderstaand inschrijvingsformulier (optie 4) of breng je verkoopbare spullen binnen in de Groentenloods (Altenastraat 24). De opbrengst zal zeer nuttig besteed worden door de wijkwerking. Zo draag je je steentje bij tot een aangename wijk.

Op algemeen verzoek hebben we ook dit jaar het aantal deelnemende straten beperkt gehouden om het zo voor de bezoeker compacter, toegankelijker en nog gezelliger te maken. Daardoor zijn de Pluyseghemstraat, Bochtstraat en  een stuk van de Edegemsesteenweg niet meer opgenomen in de garageverkoop.  Bewoners van deze straten worden vriendelijk uitgenodigd om (aan een gunstprijsje) op één van de pleintjes in de Altenastraat te verkopen.

Vanwege de populariteit van de garageverkoop vragen we je om het aangepaste verkeersreglement te respecteren. Het is perfect mogelijk om de deelnemende verkopers te voet of per fiets te bezoeken. Er zijn voldoende parkeerplaatsen voorzien in de directe omgeving. We voorzien nog steeds de mogelijkheid om je voertuig bij je kraam te laten staan, indien je dat echt wenst – mits een kleine vergoeding. Dat kan enkel op de door ons toegewezen plaatsen. Aan de andere verkopers wordt gevraagd om hun voertuig op de parking van de Aldi te plaatsen.

Tarieven

 • wijkbewoners: 5 euro
  (i.g.v. inschrijving na 30 september: 6 euro)
  gratis consumptie in de dranktent inbegrepen!
 • externe verkopers:
  5 euro voor 2 meter  (i.g.v. inschrijving na 30 september: 6 euro)
  per extra meter: +2 euro
  auto bij staanplaats: +5 euro
  woonwagen of bestelwagen bij staanplaats: +9 euro

Inschrijvingformulier (kan t.e.m. 30 september)

De affiches worden in de ganse wijk en daarbuiten opgehangen en op strategische plaatsen zullen ook spandoeken gehangen worden om de aandacht te trekken.

spandoek2015

Foto’s van vorige edities:

Garageverkoop (1)

Bekijk nog meer foto’s op Flickr.

6 Reacties op “Garageverkoop

 1. Pas 1 week op voorhand vernam ik via het krantje de garageverkoop. Dit is wel kort op voorhand. Het valt dan ook samen met Kontich kermis. Helaas, na verschillende jaren kan ik niet mee doen wegens ander verplichting.
  Spijtig, want de pompoenen waren zeer succesvol.
  Voor de fotograaf: prachtige foto van mijne “rommel”.

 2. Beste Colette, dat is inderdaad jammer. Maar er is goed nieuws: dankzij de website zal dat in de toekomst niet meer voorvallen. Laat je emailadres achter op de homepagina, dan word je in de toekomst tijdig op de hoogte gebracht van de wijknieuwtjes. Je kan allicht een vriendelijke gebuur vinden die jouw pompoenen wil etaleren. Hopelijk tot volgend jaar !
  Bedankt voor je berichtje,
  de webmaster

 3. Waarschijnlijk een kleine vergetelheid ,de hoogmolenlaan mag niet meedoen ????

 4. Merci Frans, ‘t is aangepast.

 5. Is er dit jaar weer zo veel rommel als vorig jaar ?

 6. Hoe kan ik sponsor worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s